Afbeelding
Energiecooperatie De Knotwilg

Inwoners kunnen investeren in Windpark Groote Haar

5 maart 2020 om 15:33 Natuur en milieu

ARKEL Dinsdag 3 maart was in korenmolen 'Jan van Arkel' de feestelijke kick off van de finale investeringsronde voor Windpark Groote Haar. Dit windpark wordt gebouwd op het toekomstige bedrijventerrein Groote Haar in Gorinchem. Inwoners en ondernemers uit Gorinchem en de Alblasserwaard kunnen investeren in het windpark. Daarmee wordt het windpark voor een deel van de gemeenschap. Energiecoöperatie de Knotwilg bouwt en exploiteert het windpark samen met Eneco.

De gemeente Gorinchem heeft Eneco en Energiecoöperatie de Knotwilg gevraagd om het windpark, bestaande uit twee windmolens, samen te realiseren. Beide worden ieder voor 50% eigenaar en delen ook samen in de kosten. De groene energie die straks wordt opgewekt is bestemd voor bedrijven op het bedrijventerrein en voor de inwoners van Gorinchem, Arkel, Schelluinen en Hoogblokland.

Energiecoöperatie de Knotwilg is een vereniging van inwoners van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden die zelf energie opwekken met behulp van zon, wind en water. Energiecoöperatie de Knotwilg werkt daarin samen met gemeenten en energieleveranciers. Windpark Groote Haar is een van hun projecten.

Samen met bestaande en nieuwe leden wil Energiecoöperatie de Knotwilg de benodigde 1.2 miljoen euro bijeen brengen voor de bouw van het windpark. Leden leenden de energiecoöperatie al eerder geld voor de voorbereidingen. De start van de nieuwe, finale leningsronde gaat gepaard met een grootschalige ledenwerfcampagne in Gorinchem en de Alblasserwaard. Energiecoöperatie de Knotwilg wil zoveel mogelijk mensen die in de (directe) omgeving van Windpark Groote Haar wonen, de vruchten laten plukken van het windpark.

Wie lid is of wordt van Energiecoöperatie de Knotwilg kan meedoen en investeren in het windpark. Wie investeert (obligatielening), ontvangt over het ingelegde bedrag jaarlijks een rente van gegarandeerd 5% (vanaf het moment dat de molens draaien, daarvoor 2%). Deelnemen kan al vanaf

€ 500,- (tot € 25.000,-) Kijk voor meer informatie en deelnemen op www.windparkgrootehaar.nl

Energiecoöperatie de Knotwilg organiseert verschillende Informatieavonden over deelnemen in Windpark Groote Haar, aanvang 19.30 uur

• 17 maart Natuurcentrum Gorinchem, Gijsbert van Andelpark 1

• 19 maart MFC Den Hoek, Dorpsweg 81, Hoogblokland

• 24 maart Ons Dorpshuis, Commanderijstraat 9, Schelluinen

• 31 maart MFC De Lingehof, Harpstraat 11, 4241 CA Arkel

Afbeelding
advertentie
advertentie