Niels Huisman viert zijn goal
Niels Huisman viert zijn goal Wim den Besten

VECHTMACHINE GKV ENOMICS TOONT WEDEROM KARAKTER

8 maart 2020 om 16:54 Korfbal Deel je nieuws

Na het krokusreces is de overgangsklasse korfbal weer hervat voor de korfballers van GKV Enomics. Door het gelijke spel tegen Valto drie weken geleden deelde men de koppositie met de tegenstander van afgelopen zaterdag. Met nog 4 speelronden te gaan dus een wedstrijd waarin de twee koplopers onderling mochten uitmaken wie het kampioenschap in eigen hand houdt, en wie afhankelijk wordt van andermans resultaten. Na een achterstand van 6 doelpunten, en een ruststand van 12-9, wist GKV Enomics in de laatste fase op 2 doelpunten voorsprong te komen. Die werd in de laatste minuut nog weggegeven, eindstand 22-22. Hierdoor heeft GKV Enomics alles nog in eigen hand, met een op papier makkelijker programma dan concurrent KVS/Maritiem.

In een werkelijk kolkende Blinkerd, waar honderden supporters van beide ploegen zich van hun beste kant hebben laten zien, was het KVS/Maritiem dat aanvankelijk het heft in handen nam. Met een sterke aanvallende en verdedigende rebound kon het veel herhalen. GKV Enomics daarentegen was vaak de bal al kwijt na 1 schot, of zelfs voordat een schot gelost was. De Scheveningse spitsen Youri Nadorp en Madjied Korodowou konden hierdoor het verschil maken met meerdere doelpunten van afstand. Gelukkig voor GKV Enomics deed Kevin van Beest waar hij goed in is, namelijk raak schieten, waardoor het gat te overzien bleef.

Bij 9-5 stokte de aanval van GKV Enomics nog meer en liep KVS/Maritiem uit naar 11-5. Wetende dat de ballen ook wel erg lekker vielen voor KVS/Maritiem, bleef GKV Enomics rustig, erop vertrouwende dat de ballen op een gegeven moment gunstiger moesten gaan vallen. Dit gebeurde ook, en met veel strijd en meer fysieke kracht in de rebound wist de ploeg voor rust tot 12-9 te komen. KVS/Maritiem had al veel gegeven en GKV Enomics beschikt over een lange adem, dus er was veel perspectief voor de tweede helft.

Ismay Bussing scoorde direct uit een mooie assist van Maren den Besten de 12-10, waarna de ploegen elkaar bleven afwisselen. Op dat moment werd Nienke van der Weijden van vak gewisseld, net als Kevin van Beest, waardoor GKV Enomics de wedstrijd echt wist om te draaien. Beide spelers maakten in hun nieuwe vak drie doelpunten. Met name van der Weijden was op dat moment ontketend, gesteund door de sterke rebound van broer Niek van der Weijden. KVS/Maritiem had op dat moment aanvallend niets meer in te brengen, maar het was topschutter Youri Nadorp die met enkele zondagsschoten zijn ploeg in de race hield. Toen Niek van der Weijden met nog 1 minuut 25 de 20-22 raak schoot, leek de wedstrijd gespeeld, maar wederom twee doelpunten van Nadorp zorgden voor een puntendeling.  Alle foto’s zijn HIER te zien.

Hierdoor komen beide ploegen op 17 punten, twee punten voor achtervolger Swift. GKV Enomics heeft een beter onderling resultaat ten opzichte van die ploegen, die bovendien volgende week de degens kruisen in Middelburg. GKV Enomics wacht zelf een zware opdracht tegen reuzendoder Sporting Trigon. In Leiden wist GKV Enomics nog tamelijk eenvoudig te winnen, in een saaie wedstrijd. Volgende week in de van Rappardhal belooft het wederom een schaakspel te worden, waar GKV Enomics volwassen mee om zal moeten gaan.

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Kevin van Beest 7, Mats den Besten 4, Nienke van der Weijden 3, Maren den Besten 3, Niek van der Weijden 2, Kelly de Bruin 1, Ismay Bussing 1, Niels Huisman 1