Hospice Gorinchem doet mee aan NLdoet

12 maart 2020 om 11:52 Activiteiten

GORINCHEM Op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 16e keer NLdoet. Zo ook in het Hospice Gorinchem.

Zaterdag 14 maart gaan vrijwilligers van het Hospice en de Ronde Tafel Gorinchem aan de slag om de tuin van het Hospice lente klaar te maken. Ook worden binnen en buiten diverse schilderwerkzaamheden gedaan.

De Ronde Tafel heeft zich afgelopen periode met diverse acties al ingezet voor het Hospice in Gorinchem. Zo bracht de wijnactie en het benefietdiner een mooi bedrag op wat ten goede komt aan het Hospice. Zaterdag 14 maart zal door de penningmeester van de Ronde Tafel Gorinchem een cheque worden uitgereikt aan Majolijn Mutters, directeur.

NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds wil de deelnemers laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen, en doordat er een gigantische keuze aan activiteiten is, kan iedereen iets vinden dat bij hem of haar past. Daarnaast ziet het Oranje Fonds NLdoet als een ode aan de vele vrijwilligers die zich inzetten om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen in de Nederlandse samenleving. Zij maken het verschil in ons land.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

advertentie
advertentie