Doelpuntenmaakster Nikki van Doesburg
Doelpuntenmaakster Nikki van Doesburg Peter van Geest

Dames 1 zet stap in de goede richting

11 maart 2020 om 10:40 Overig Deel je nieuws

Na het zaalkampioenschap (en promotie naar de 1e Klasse) lijkt Rapid Dames 1 ook de draad weer opgepakt te hebben op het veld. De voorbereiding na de winterstop werd voor het echt op de proef gesteld met de eerste competitiewedstrijd tegen Groen-Geel uit Wassenaar.


Waar Dames 1 een verliesreeks kende voor de winterstop, bracht de promotie naar de 1e klasse in de zaal de drive weer terug in het team. De motivatie en dynamiek spatte van de speelsters af. Het was duidelijk te zien dat deze zondag de punten in Gorinchem moesten blijven. 


Met de neuzen dezelfde kant op kwam het initiatief van Rapid, die de eerste strafcorner(s) wist te versieren. Helaas nog zonder resultaat. Groen-Geel probeerde op haar beurt ook tot twee keer toe een poging te wagen via een sleeppush in een strafcorner. Maar die pogingen werden gestaakt door knap tenniswerk van Lisa Hoornstra. 


De voorsprong werd verdiend binnen getikt na een mooi combinatiespel, afgerond door Nikki van Doesburg. 1-0 voor Rapid. Deze stand werd een tijdje gehandhaaft, tot dat Groen-Geel net iets te veel ruimte kreeg om te combineren en daarna de score gelijk trok.


Gelukkig herpakte Rapid zich en ging weer goed in de organisatie staan. Voor de rust kwam Jette Biemans, na een aantal verdedigers ogenschijnlijk moeiteloos te passeren, in scoringspositie en ramde de bal met een backhandschot de verre hoek in.
 

Rapid bleef de initiatiefnemer, maar tot de rust bleef de derde treffer ondanks de kansen uit. Met deze voorsprong besloot de ploeg in de rust dat het nog niet voldoende was. Nog een schepje er bovenop was nodig om de 3 punten thuis te houden.
 

Groen-Geel gaf zich ook niet zo maar gewonnen en begon even fanatiek aan de tweede helft als Rapid. Maar de combinaties van Rapid gaven de tegenpartij regelmatig het nakijken. Een handige steal van Nikki van Doesburg zorgde er voor dat de bal bij Myrthe Sloeserwij terecht kwam, die de lang verwachte 3-1 de touwen in werkte. 


Na het derde kwart merkte Rapid dat Groen-Geel de druk opvoerde en alles op alles zette om de score richting een gelijkspel te brengen. Er werd stabiel verdedigd door de thuisspelende ploeg en hielden de Gorinchemse dames zo menig aanval uit het 23 meter gebied. Groen-Geel drukte door en kreeg na een strafcorner nog een kans via met een strafbal en bracht daarmee ook de definitieve eindstand op het scorebord: 3-2.

advertentie
advertentie