Afbeelding
Persfoto Hein Augustijn

Hein Augustijn in Het Zevende Huis

16 maart 2020 om 09:32 Muziek

GORINCHEM De Brabantse zanger-liedjesschrijver Hein Augustijn is zaterdag 21 maart te gast bij Het Zevende Huis in Gorinchem. Hij combineert streektaal met muziek van over de hele wereld. Het resultaat is 'BraboMundo': een eigenzinnige en aanstekelijke mix van o.a. folk, pop, latin en reggae. Gewoon in het Brabants.

Hein Augustijn groeide op in de regio Hilvarenbeek. Al op vroege leeftijd kreeg hij een gitaar in de hand gedrukt en die heeft hij sindsdien niet meer losgelaten. Na de middelbare school in Tilburg begon Hein aan een muzikale zwerftocht. Hij studeerde in Utrecht, zag de wereld en speelde muziek uit alle windstreken: Europese folk, Zuid-Afrikaanse jazz & jive, Latijns-Amerikaanse muziek, ska &  rocksteady en country & americana. Met zijn nieuwe album BraboMundo komt Hein weer thuis. Zijn muzikale omzwervingen zijn hoorbaar in de liedjes, maar het is ontegenzeggelijk muziek van eigen bodem.

Hein Augustijn is bekend van bands The Backbeat Collective, The Happy Notes Society en het Tilburgse Vandiekomsa (HKM-records). Hij bracht onder eigen naam eerder de cd's Terug naar Tilburg (2012) en Niets voor mij (2016) uit. Op het album BraboMundo zijn gastbijdragen te vinden van onder andere Harry Hendriks (Gerard van Maasakkers), Izak Boom (Youp van 't Hek, Vals Plat), Roel Spanjers (Normaal, JW Roy) en Roeland Uijtdewilligen (Green Lizard, Wè-nun Henk).

Het voorprogramma wordt verzorgd door het illustere duo Dirum Darom van Helga Buitelaar en Saskia Knijft.

Entree: gratis (er staat een hoed). Aanvang 20.00 uur. Aanmelden via info@hhmusica.nl

Het Zevende Huis is gevestigd aan de Knipsteeg op nummer 7.

advertentie
advertentie