QBuzz gebruikt diverse soorten bussen om de dienstregeling te rijden. Deze bus werd ingezet nadat een elektrische dienst in Gorinchem weigerde.
QBuzz gebruikt diverse soorten bussen om de dienstregeling te rijden. Deze bus werd ingezet nadat een elektrische dienst in Gorinchem weigerde. Egbert Egberts

Coronavirus: Qbuzz past dienstregeling aan

15 maart 2020 om 09:08 Verkeer en vervoer Dossier coronavirus

GORINCHEM De nieuwe maatregelen van de overheid leiden ertoe dat er aanzienlijk minder reizigers gebruik maken van het Openbaar Vervoer. Daarnaast leidt de aangescherpte definitie ertoe dat veel meer medewerkers van het OV zich preventief ziek melden. Vanwege deze beide redenen zal het voor veel OV-bedrijven noodzakelijk zijn om de dienstregeling aan te passen. Dit is ook het geval voor Qbuzz. Vanaf maandag 16 maart rijdt Qbuzz dan ook volgens een aangepaste dienstregeling. Dit is dezelfde dienstregeling als tijdens de kerstvakantie is gereden.

Het maatschappelijk belang van openbaar vervoer is groot, aldus Qbuzz. ,,Wij proberen en willen onze reizigers zo lang mogelijk van dienst zijn. Tenslotte vervoeren we ook dagelijks veel reizigers die werkzaam zijn in vitale sectoren. Juist nu is het extra belangrijk dat deze medewerkers kunnen werken. Daarom verzoeken we de reizigers in de bus om via de achterdeur in te stappen én daar in te checken. Hierdoor verminderen we het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs. Door deze maatregel in te voeren proberen we een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van onze medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers." Verder adviseert Qbuzz: ,,Betaal met je OV-chipkaart of koop je ticket vooraf bij de Qbuzz Servicepunten."

Het servicepunt in Gorinchem is vanaf komende zondag op zondagen gesloten. Van maandag tot zaterdag is het servicepunt open van 9:00 tot 17:00 uur. In Dordrecht zijn geen wijzigingen in de openingstijden.

Wijzigingen in de dienstregeling:

  • De MerwedeLingelijn blijft rijden zoals normaal. Wel is het mogelijk dat je trein korter is dan normaal.
  • Lijnen 8 en 93 rijden op andere tijden.
  • Lijn 8 rijdt alleen tussen Dordrecht CS en Dordtse Kil, en niet meer tussen Dordrecht CS en Sliedrecht.
  • Lijn 74 rijdt op weekdagen vanaf Nieuw-Lekkerland door naar Dordrecht.
  • Lijn 93: de bus vanuit Streefkerk rijdt door naar Dordrecht. Reizigers vanuit Nieuw-Lekkerland-West richting Dordrecht dienen op te stappen bij het Jan van Nassauplein.
  • Lijnen 387, 388, 488, 489 en 491 rijden de normale dienstregeling, maar een aantal ritten vervallen.
  • Lijnen 190, 191 en 192 rijden niet.
  • Lijn 190: reizigers uit Streefkerk adviseren we met lijn 74 naar Nieuw-Lekkerland te reizen en daar over te stappen op R-Net 489.
  • Lijn 191: reizigers adviseren we gebruik te maken van streekBuzz 77, R-net 491 en de MerwedeLingelijn.
  • Lijn 192: reizigers voor Rijsoord adviseren we gebruik te maken van de overige lijnen van Qbuzz en RET.
  • Lijn 674 rijdt niet.
  • Buurtbussen 701, 702, 704, 705, 706, 707 en 717 rijden niet.
advertentie
advertentie