Afbeelding
Marjolein Zucht

Tommy Netten treedt op in Steijndeld: ‘Ik zag de emotie bij bewoners en medewerkers'

26 maart 2020 om 12:49 Podiumkunsten Dossier coronavirus

GORINCHEM ,,Ik heb een zwak voor oudere mensen. Ik weet hoe moeilijk zij het hebben. Juist nu. En daarnaast is het natuurlijk gewoon ontzettend leuk om te doen.Ik heb nu toch niks te doen” Aan het woord is artiest Tommy Netten. Dinsdag trad hij samen met zijn partner Ellemieke Janssen op in de tuin van verzorgingshuis Steijndeld. Morgen volgt een optreden in De Schutse. 

door Mirjam de Swart

Marjolein Zucht, medewerkster van Steijndeld, benaderde Tommy Netten met de vraag of hij het niet leuk zou vinden om een optreden te verzorgen voor de oudere mensen in het verzorgingstehuis waar ze werkzaam is. ,,Ik vond dat gelijk een heel leuk idee. Het is belangrijk dat ouderen niet vergeten worden in deze tijd.Ik heb zelf twee hoogbejaarde ouders en ik zie hoe moeilijk het allemaal voor ze is.”

Volgens Tommy Netten was het optreden een vreemdste optreden dat hij ooit gegeven heeft. Tegelijkertijd voelde het ontzettend goed. ,,Het is zo raar om de mensen niet te kunnen begroeten, om ze geen hand te kunnen geven. Even een praatje maken. Maar tegelijkertijd gaf het optreden mij zo’n goed gevoel. Het voelde zo verschrikkelijk goed."

ORANJE SJAALTJES Tommy Netten en zijn partner Ellemieke Janssen zongen vanuit de binnentuin de ouderen toe die vanachter het raam genoten van het verzetje. ,,De handjes gingen echt de lucht in hoor”, lacht Tommy. ,,Er werd mee geklapt en gezongen. Zelfs de oranje sjaaltjes werden uit de kast gehaald. Het was een groot feest.”

Toch was het ook een emotioneel optreden, vertelt Tommy. ,,Het doet wel wat met je hoor, als je de tranen over de wangen ziet stromen van een oudere bewoonster. Toen ik dat zag, brak ik ook.” Tommy Netten beseft zich maar al te goed dat zijn optreden ook voor het personeel van Steijndeld een welkome afleiding is in deze moeilijke tijden. ,,Niet alleen de bewoners genoten van mijn optreden. Het geeft die meiden die keihard aan het werk zijn in deze gekke tijd ook weer boost om door te gaan. Ook bij hen zag ik de emotie.”

HALVE SMART Ook voor Tommy Netten zijn het moeilijke tijden. Zijn evenementenbureau ligt helemaal stil. Druk is het wel; de telefoon staat roodgloeiend vanwege annuleringen. ,,Het is een hele moeilijke tijd, en toch, en dit zeg ik uit de grond van mijn hart: gedeelde smart is halve smart. Elke artiest heeft te maken met dit probleem. Ik ben de fase dat ik me druk maak over mijn omzet nu wel voorbij. De dankbaarheid voor mijn optreden van gisteren was zo enorm groot, dan telt geld echt niet.”


 

Afbeelding
advertentie
advertentie