Afbeelding
Marga van der Have

Ga je mee op berenjacht?

26 maart 2020 om 19:02 Maatschappelijk Dossier coronavirus

GORINCHEM Kinderen in heel Nederland zijn de afgelopen dag in de ban van de beer. Achter de ramen van heel veel huizen in Nederland zijn beren verstopt. Ook in Gorinchem zijn al heel wat beren opgedoken in diverse wijken. Het is de bedoeling dat kinderen op zoek gaan naar deze beren. De kinderen gaan zo de strijd aan gaan tegen de eventuele coronaverveling. Het idee is afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. De Gorcumse kinderen hebben de jacht vol enthousiasme opgepakt en elke dag worden er weer nieuwe beren gevonden.

Anneke Heidema uit Gorinchem  is het ook opgevallen dat er ineens overal allerlei beren achter het raam verschenen. Het leek haar een mooi idee om de ouderen van verzorgingstehuis De Schutse mee te laten doen met deze berenjacht. Niet door zelf op zoek te gaan naar de beren, maar door een beer achter het raam te plaatsen. Zo krijgen de ouderen toch een stukje aandacht op afstand als de kinderen een beer vinden èn zwaaien naar de oudere. 

Omdat niet iedere bewoner van het verzorgingstehuis over een eigen beer beschikt is Anneke Heidema beren aan het verzamelen. Wie beren over heeft voor de bewoners van De Schutse kan haar een bericht sturen via Facebook (Anneke Heidema) of via 06 18133489. Dan geeft zij door waar de beren afgegeven kunnen worden. Let op: geef de beren niet zelf af bij De Schutse. Anneke Heidema en De Schutse hebben afspraken gemaakt over het afleveren van de beren zodat alles op veilige wijze gebeurt. 

advertentie
advertentie