Afbeelding
GP Foto

Jules van der Bend overleden

27 maart 2020 om 09:59 Overig

GORINCHEM De markante Gorcumer Jules van der Bend, die iedereen waarschijnlijk wel kent van zijn tochtjes door de stad met scootmobiel èn muziek, is woensdagochtend 25 maart na een kort ziekbed in de Hospice in Gorinchem overleden.

Wie Timmerdorp zegt, zegt Jules. Jarenlang was Jules namelijk de omroeper van dit festijn voor de Gorcumse kinderen. Ieder kind dat ooit het Timmerdorp heeft meegemaakt, herinnert zich Jules als de man die altijd lachte. Zelfs als hij boos klonk door de omroepinstallatie wist je nog dat hij niet kwaad was. Eén van zijn uitspraken: ,,Ik zeg het nog maar 999 keer en dan begin ik opnieuw."

Vrienden van Jules maakten het overlijden van de geliefde Gorcumer bekend via zijn eigen facebookpagina. ,,Bij deze willen wij bekend maken dat Jules na een kort ziektebed deze ochtend, 25 maart 2020, is overleden in het hospice in Gorkum. Jules was zeer duidelijk in zijn manier van afscheid nemen. Namelijk niet. De mensen die hem naast waren weten dat. Er zal geen plechtigheid gehouden worden, want dat vond hij onzin. Hij vond het een mooi idee als ieder hem zou herinneren op hun eigen manier."

advertentie
advertentie