Beschikbaarheid geestelijk verzorgers tijdens Coronacrisis

30 maart 2020 om 08:23 Religie

GORINCHEM Levensvragen raken de betekenis van het bestaan, de zin van het leven. Het zijn vragen die kunnen opspelen wanneer iemand bijvoorbeeld te maken krijgt met een ingrijpende gebeurtenis in het leven, zoals een ongeneeslijke ziekte of verlies van een dierbare. Ook het Coronavirus dat ons momenteel in de greep houdt kan tot levensvragen leiden. Bijvoorbeeld door de angst om ook ziek te worden, of door het isolement en de eenzaamheid waarmee een ieder geconfronteerd kan worden.

Wie graag eens wil praten over dingen die men bezighoudt, en daarvoor niet terecht kan bij mensen in de directe omgeving, kan een beroep doen op een geestelijk verzorger van het Centrum Levensvragen Drechtsteden Gorinchem e.o (of kortweg: het 'Centrum Levensvragen'). Geestelijk verzorgers zijn werkzaam in de gezondheidszorg en gespecialiseerd in levensvragen en zingeving. De geestelijk verzorger biedt in een aantal gesprekken de gelegenheid om op verhaal te komen. Hij of zij luistert met aandacht en geeft meer inzicht in de vragen. De gesprekken kunnen opluchting bieden, moed geven en een troost zijn. Aan begeleiding door een geestelijk verzorger zijn voor u geen kosten verbonden.

In principe 'bedient' het het Centrum Levensvragen alleen thuiswonende ouderen c.q. 50-plussers en patiënten in de palliatieve fase en hun naasten. Vanwege de Coronacrisis is dit verruimd. Gedurende de crisis kan iedereen met zijn of haar levensvragen terecht bij een geestelijk verzorger van het Centrum Levensvragen.

Info: 078-2032345, centrum-levensvragen.nl.

advertentie
advertentie