Afbeelding
...

UPDATE CORONAVIRUS: Lichte afname overledenen en vastgestelde besmettingsgevallen

28 maart 2020 om 14:29 Corona Dossier coronavirus

GORINCHEM De RIVM-coronacijfers van zaterdag 28 maart voor heel Nederland geven aan dat er in tegenstelling tot gisteren (112) minder dan 100 nieuwe overledenen zijn bijgekomen, te weten 93. Verder werden er 1159 nieuwe gevallen van besmetting met covid-19 vastgesteld, een fractie minder dan gisteren (1172). Het totaal aantal overledenen is nu 639 en het aantal geregistreerde besmettingen nadert de tienduizend: 9763. In Gorinchem werd bij vijf extra personen besmetting met covid-19 vastgesteld in het afgelopen etmaal. Daarmee heeft Gorinchem nu veertien vastgesteld besmettingsgevallen. 

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

ZIEKENHUISOPNAMEN Het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis bedraagt nu 2954 (+454 in het afgelopen etmaal).

Net als gisteren is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken.


De provincie met de meest positief geteste personen is nog steeds Noord-Brabant met een totaal van 2748 personen. Wel daalt het aantal nieuwe ziekenhuisopnames in deze provincie. Daarna zijn de meeste positief geteste patiënten gemeld in Zuid-Holland (1508) en Noord-Holland (1401). In de provincie Zuid-Holland stijgt het aantal ziekenhuisopnames van positief geteste patiënten sneller dan in andere provincies.
In de provincies Friesland en Drenthe zijn nog steeds de minste besmettingen met respectievelijk 96 en 98 positief geteste personen.

advertentie
advertentie