Afbeelding
Janus Visser

Democraten Gorinchem: Stel investering De Nieuwe Doelen uit

29 maart 2020 om 14:23 Politiek Dossier Nieuwe Doelen

GORINCHEM Nu het land, en dus ook Gorinchem, door de uitbraak van het coronavirus afstevent op een economische crisis vindt Democraten Gorinchem het niet verstandig om verdere te stappen te zetten in de maatschappelijke aanbesteding van De Nieuwe Doelen. ,,Wat ons betreft worden de aanbesteding en de investering van 7 miljoen deze raadsperiode niet meer gedaan.”

door Mirjam de Swart

Pierre Schefferlie van Democraten Gorinchem windt er geen doekjes om. Nu voor miljoenen investeren in De Nieuwe Doelen is zeer onverstandig, volgens het raadslid. ,,We moeten nu extra voorzichtig zijn. We kunnen de hand beter op de knip houden, want we komen hoe dan ook in een recessie terecht.” Ook is het raadslid van mening dat culturele ondernemers nu niet bij machte zijn om met een mooi plan voor het theater aan de Haarstraat op de proppen te komen. ,,Het is voor hen al moeilijk genoeg in deze tijd om het hoofd boven water te houden.”

Democraten Gorinchem ziet liever dat de 7 miljoen die nu is gereserveerd voor De Nieuwe Doelen wordt gebruikt om bestaande culturele voorzieningen te ondersteunen. ,,Er kan zo zelfs een impuls voor nieuwe initiatieven ontstaan.” 

Schefferlie denkt dat er voor veel ondernemers door de uitbraak van het coronavirus een zeer onzekere toekomst is ontstaan die misschien wel anderhalf jaar gaat duren. ,,Dat geldt uiteraard ook voor de culturele sector. ,,Het valt niet uit te leggen dat je nu miljoenen gaat investeren in het theater terwijl het geld elders keihard nodig is.” Het raadslid gaat er vanuit dat Gorinchem straks diverse noodvoorzieningen zal moeten treffen om de Gorcumse economie overeind te houden. 

advertentie
advertentie