Schriftelijke vragen Gorcum Actief over lokale media

30 maart 2020 om 13:21 Politiek

GORINCHEM Gorcum Actief heeft het college van B en W schriftelijke vragen gesteld over het voortbestaan van lokale pers en informatievoorziening van de gemeente. De situatie voor wat betreft lokale pers toont de laatste maanden in rap tempo een neergaande lijn. De Gorcumse Courant bestaat niet meer en ook de Stad Gorinchem is nu door de coronacrisis in haar voortbestaan bedreigd.

De regeringspartijen hebben aangegeven om met een financiële overbrugging te willen komen. Minister Slob geeft daarbij aan dat met name de huis-aan-huisbladen een belangrijke rol hebben in de lokale democratie.

Ook Gorcum Actief vindt een lokaal medium belangrijk voor de stad; als informatievoorziening en ook als platform voor de lokale gemeenschap. ,,De krant functioneert als lokaal bindmiddel, platform voor inwoners, bedrijven, instellingen, organisaties en verenigingen. Nu, in tijden van coronacrisis, is een dergelijk platform nog meer nodig in de lokale samenleving en moet informatie bereikbaar zijn voor iedereen," aldus Everdien Hamann van Gorcum Actief.

Zij vraagt of het college bereid is om de Stad Gorinchem financieel te steunen als overbrugging tot de rijksondersteuning van kracht is en om andere gemeenten te vragen hetzelfde te doen. Dit laatste omdat met alleen de Stad Gorinchem BDUmedia niet kan overleven.

advertentie
advertentie