Juf Riëtte van CBS Juliana in Leerdam tijdens een videochat met een leerling uit groep 4.
Juf Riëtte van CBS Juliana in Leerdam tijdens een videochat met een leerling uit groep 4. C. van Reenen
advertorial

LOGOS trots op kanjers van het onderwijs

1 april 2020 om 12:55 Onderwijs

GORINCHEM In heel het land spant onderwijspersoneel zich in om kinderen van ouders met vitale beroepen op te vangen en onderwijs op afstand te bieden. In de regio Rivierengebied en Vijfheerenlanden gebeurt dat in nauwe samenwerking tussen schoolbesturen, kinderopvangorganisaties en gemeenten.

Ook de LOGOS scholen voor regulier en speciaal onderwijs bieden allerlei mogelijkheden om kinderen en ouders thuis te helpen met de lessen. Kinderen krijgen van hun meester of juf digitale opdrachten om te herhalen en te verdiepen. Het corona tijdperk maakt onderwijspersoneel creatief en vindingrijk in het begeleiden van hun leerlingen.

Op afstand worden instructies gegeven of complimenten uitgedeeld. Ouders worden op afstand ondersteund met hun vragen over de opdrachten van hun kinderen.

Bestuurder Henk Mackloet: ,,We hebben nu twee weken sluiting achter de rug. Ik zie grote betrokkenheid van het onderwijspersoneel bij hun leerlingen. Leraren werken met veel inzet samen om hun leerlingen te begeleiden. Naast de zorgen over gezondheid bij leraren, ouders en leerlingen, brengt deze tijd ook inventiviteit en ontwikkeling tot stand. Onze kernwaarden 'verbinden, vertrouwen, ontwikkelen' zie ik bij alle scholen terug en daar ben ik enorm trots op."

Riëtte, leraar op de Julianaschool, verwoordt het zo: ,,Ik spreek elke leerling 1x per week via een videochat of een belletje. Dat persoonlijke contact is heel belangrijk om te peilen hoe het met hen gaat en waar we de kinderen nog verder mee kunnen helpen." Een andere leraar reageerde deze week: ,,Mijn hart maakt een sprongetje, net een rondje bellen achter de rug, wat heerlijk om alle kinderen even te zien en te spreken; er moest er eentje huilen toen die mij zag op het scherm 'juf ik mis je zo'...."

Ouders zijn tevreden over de manier waarop scholen te werk gaan. Ouder José: ,,Het is voor iedereen aanpassen, ook voor ons als ouders, om in plaats van op ons werk te zijn nu vanuit huis te moeten werken. En om daarnaast dan ook de kinderen te ondersteunen tijdens het maken van het schoolwerk. Maar door de goede organisatie vanuit school lukt dit. En is het voor de kinderen eigenlijk al heel snel gewoon om na het ontbijt de schoolspullen erbij te pakken en aan de slag te gaan."

LOGOS waardeert de inzet en betrokkenheid van haar personeel. Vandaag reikt het bestuur aan alle medewerkers een digitale 'pluim' uit. Henk Mackloet: ,,Ik wil hen graag in het zonnetje zetten en hen bedanken voor hun bijdrage. Op deze manier wil ik iedereen een hart onder de riem steken. Ook voor onderwijspersoneel is het zwaar. Deze tijd vraagt veel van iedereen, maar samen maken we er het beste van."

advertentie
advertentie