KLIK in coronatijd

1 april 2020 om 19:19 Maatschappelijk

GORINCHEM KLIK Gorinchem omvat een aantal initiatieven vanuit de Gorinchemse kerken die gericht zijn op mensen met een migratieachtergrond. Bij al deze initiatieven draait het om verbinding. Door de uitbraak van het coronavirus liggen alle activiteiten van KLIK stil. Dat betekent echt niet dat KLIK niet nog steeds als doel heeft mensen te verbinden. ,,En de verschillende activiteiten zijn daarbij niet meer en niet minder dan een middel", aldus de vrijwilligers van KLIK.  ,,De vraag is natuurlijk welke middelen we nu nog over hebben om verbonden te zijn en te blijven met de ander. Hoe hou jij contact met je maatje? Juist nu zijn veel mensen bang, en soms geïsoleerd en is contact nog belangrijker dan anders. KLIK deelt graag een aantal mogelijkheden tot verbinding in deze 'coronatijd'. 

CONTACT OP AFSTAND Je kunt elkaar appen of (video-) bellen. Doe dat vooral. Zelfs als het niet veel verder komt dan de vraag hoe het met elkaar gaat. Laat de ander niet los. Je kunt het heel kort houden. Maar je kunt bijvoorbeeld ook voorlezen op afstand: live via Facetime of whatsapp bellen, of door YouTube filmpjes op te nemen.

LANGSGAAN:: Op bezoek gaan is wellicht niet verstandig. Maar als je toch je frisse neus gaat halen, kun je ook langs het adres van je maatje lopen en zwaaien, of even een praatje aan de voordeur maken (op gepaste afstand).

KLEINIGHEIDJE BRENGEN: Je kunt bij de ander langsgaan en iets leuks afgeven of voor de deur zetten. Bijvoorbeeld: een leuke kaart als er kinderen zijn, spullen om te knutselen een boekje om te lezen of te kijken. iets lekkers, of iets dat ze zelf kunnen bakken zaadjes (bv tuinkers) zodat kinderen zelf kunnen zaaien.We horen veel signalen dat gezinnen hun kinderen 24/7 binnen houden uit angst. En in een klein huis fulltime op elkaars lip zitten, zonder naar buiten te gaan, is uitdagend en kan veel spanning brengen. Een leuke afleiding is daarom welkom.
 

advertentie
advertentie