Afbeelding
Mirjam de Swart

Graffiti op de stoep wijst Gorcumers op juiste afstand

3 april 2020 om 15:25 Corona Dossier coronavirus

GORINCHEM Hoe ver is anderhalve meter nu precies? Om dat duidelijk te maken heeft de gemeente Gorinchem op diverse plekken waarschuwingen op de paden gespoten zodat het voor alle wandelaars in een oogopslag duidelijk is hoeveel ruimte anderhalve meter nu eigenlijk is. ,,We kwamen er achter dat iedereen op zijn eigen manier die anderhalve meter interpreteert", vertelt gemeentewoordvoerster Inge van Riet. ,,Daarom wilden we de mensen een handje helpen door met behulp van graffiti op het voetpad te laten zien hoe breed anderhalve meter nu werkelijk is."

En dan blijkt dat je op de stadswallen bijvoorbeeld dus echt door het gras moet als je voldoende afstand wil houden. ,,Als iedereen zich aan de afstand houdt, ontstaan er straks allemaal olifantenpaadjes door het gras", lacht Van Riet. De waarschuwingsgraffiti is niet alleen te zien op de stadswallen, maar bijvoorbeeld ook Buiten de Waterpoort en in het Gijsbert van Andelpark. Kortom op alle plekken die populair zin onder wandelende Gorcumers.

Naast de waarschuwingen die met milieuvriendelijke verf worden aangebracht, zorgt de gemeente Gorinchem er ook op andere manier voor dat er voldoende afstand wordt bewaard. De sportcoaches van Gorinchem Beweegt kunnen momenteel hun reguliere werk minder goed uitvoeren, daarom worden zij ingezet als extra ogen in de stad. ,,Zij kunnen geen bekeuringen uitschrijven, maar de mensen wel aanspreken op hun gedrag. Indien nodig waarschuwen ze de politie", legt Van Riet uit. 

Afbeelding
advertentie
advertentie