Afbeelding
Janus Visser

Coulance voor subsidieontvangers

6 april 2020 om 14:40 Maatschappelijk Dossier coronavirus

GORINCHEM De gemeente Gorinchem heeft een aantal maatregelen genomen om het subsidieproces te versoepelen. Op deze manier wil de gemeente de subsidieontvangers steunen.
Dick van Zanten, wethouder Financiën: ,,De landelijke maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zorgen er voor dat er tot 1 juni geen bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd kunnen worden. Veel subsidieontvangers zijn hierdoor genoodzaakt activiteiten te annuleren of uit te stellen. Wij beseffen dat dit zware tijden zijn. Voor de door de gemeente gefinancierde organisaties en initiatieven geldt dan ook dat gerekend kan worden op coulance waar dit mogelijk is."
Als een activiteit door de maatregelen niet door kan gaan, zal de gemeente de al gemaakte voorbereidingskosten die voor subsidie in aanmerking komen, naar redelijkheid subsidiëren. Kan een activiteit worden uitgesteld, dan wordt verzocht om de nieuwe datum en de eventuele gevolgen aan de gemeente door te geven. Per geval wordt bekeken wat de gemeente hierin kan betekenen.
Daarnaast krijgen subsidieontvangers een maand langer de tijd, tot 1 juni 2020, om de jaarverantwoording van 2019 in te dienen. Het college van burgemeester en wethouders hoopt op deze manier de subsidieontvangers enige verlichting te geven.

advertentie
advertentie