Da Vinci College organiseert online-infomiddag

6 april 2020 om 16:43 Onderwijs

GORINCHEM De afgelopen weken heeft het corona-virus voor veel onrust gezorgd bij vmbo-eindexamenkandidaten. Nu bekend is geworden dat de centrale examens wegvallen en de schoolexamens leidend zijn voor de uitslag, is er weer wat meer duidelijkheid voor deze groep scholieren. Zij kunnen alvast vooruitkijken naar een vervolgstudie. Voor vmbo-scholieren is het verstandig om voor 1 mei een keuze te maken. Dit is de datum waarop het toelatingsrecht tot mbo-studies vervalt. Aanmelden kan na die datum nog wel, maar de onderwijsinstelling is dan niet verplicht de gegadigde in te schrijven. Snel op zoek dus naar een geschikte opleiding.

Maar welke studie past bij een kind? Wat zijn de toelatingseisen? En is er passend onderwijs voor kinderen die wat extra's nodig hebben? Ouders en kinderen worstelen met dit soort vragen. Het feit dat de scholen gesloten zijn vanwege de corona-crisis maakt het er niet makkelijker op om informatie in te winnen.

Da Vinci College organiseert daarom op 16 april een online-infomiddag. Deze middag kunnen geïnteresseerden via videochat een uitgebreid persoonlijk gesprek hebben met docenten en studieadviseurs van de school. Alle eindexamenkandidaten, maar ook zittenblijvers, zij-instromers of omscholers met vragen over een opleiding of behoefte aan begeleiding bij het maken van een studiekeuze, zijn van harte welkom. Het Da Vinci College is een onderwijsinstelling voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo), entree onderwijs en vavo en biedt meer dan 200 opleidingen aan op locaties in Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Wijk en Aalburg, Zwijndrecht en Oud-Beijerland.

Aanmelden voor een persoonlijk gesprek via videochat kan via https://www.davinci.nl/aanmelden-online-informatiemiddag.

advertentie
advertentie