Afbeelding
The Mall

Jongerendocumentaire The Mall beschikbaar voor iedereen

11 april 2020 om 09:04 Maatschappelijk

GORINCHEM Vanaf dinsdagavond (14 april) is de documentaire 'De stem van jongeren' voor iedereen online te bekijken. The Mall Jongerenwerk kiest hiervoor nu de vertoning in Schouwburg De Nieuwe Doelen wordt verplaatst en mensen noodgedwongen thuiszitten vanwege het coronavirus.

De documentaire geeft een rauwe inkijk in de leefwereld van de Gorcumse jongeren Soufiane, Dylan, Jack en Andy. Nadat ze de Mediawijsheid Award 2018 hebben gewonnen met het muzieknummer 'Keuzestress' worden ze een jaar lang gevolgd. Op muzikale wijze geven ze uiting aan thema's die hen bezighouden en nemen ze ons mee in de zoektocht naar zichzelf. Eind vorig jaar vond de première plaats in de Evenementenhal Gorinchem, waarbij ruim 300 gasten aanwezig waren.

,,Dit jaar wilden we iedereen de mogelijkheid geven om de documentaire te bekijken", zegt jongerenwerker Nick Dees. Dit stond aanvankelijk gepland als onderdeel van het Internationaal FilmFestival Gorinchem. ,,Een fantastische gelegenheid", zegt Dees. ,,Maar nu deze noodgedwongen is verplaatst en mensen thuis moeten blijven vanwege het coronavirus, hebben we besloten om hem online beschikbaar te stellen."

Er is een introductievideo opgenomen, waarin kijkers context wordt gegeven over de documentaire. Jongerenwerker Matheus Sales de Moura: ,,De openhartige verhalen en beleving van de jongeren nodigen uit tot gesprek. We horen graag de reactie van kijkers; een opmerking, gedachte of prangende vraag. Daarna maken we een video, waarin we hier op reageren."

Reacties kunnen tot 21 april worden verstuurd, via WhatsApp naar 06-51013640 of per mail naar matheus.salesdemoura@yfc.nl. Voor middelbare scholen en jeugdleiders is online een werkblad beschikbaar. Daarin staan verwerkingsopdrachten die jongeren thuis kunnen maken.

De documentaire is vanaf dinsdag 14 april om 20 uur te bekijken op www.themallgorinchem.nl/destemvanjongeren. Alle extra's zijn daar ook te vinden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie