Het overzicht. (Foto: Privé)
Het overzicht. (Foto: Privé) Privé

Eerste online festival van Gorinchem

10 april 2020 om 18:47 Evenementen Dossier coronavirus

GORINCHEM Op Paasmaandag wordt het allereerste online festival van Gorinchem gehouden. Belangstellenden kunnen gratis live naar optredens kijken via streams.

door Eline Lohman

Kamal Basu, een Gorcumer die bekend is in de horeca- en muziekwereld, kwam op het idee hiervoor. Samen met zijn vriendin Alicia van den Berg besloot hij in allerijl een online festival op poten te zetten voor tweede Paasdag. Kamal: ,,Normaal wordt Pasen op die maandag altijd groot gevierd in de horeca. Nu lukt dat uiteraard niet door corona, maar het leek ons toch leuk om iets te organiseren."

Dat is een online festival geworden, waarbij bezoekers niet naar de diverse locaties in Gorinchem toe gaan, maar waarbij ze thuis kunnen inloggen en kunnen streamen. ,,Zodat ze toch bij het festival kunnen zijn", zegt Alicia. ,,Niet fysiek, maar virtueel. Op de website www.gorcum.nl kunnen mensen inloggen en kiezen uit het overzicht aan area's waar ze naar willen kijken. Zo hebben we een dance-area, een urban-stage en een singer-songwriter-stage. Klik je erop, dan kom je op de stream terecht en kun je live meekijken naar een optreden. Zo hebben mensen een beetje afleiding."

De link met de horeca is er ook, zegt Kamal. ,,Ons thema is 'help de horeca'. Via de website die bij dit thema hoort, kun je waardebonnen kopen van lokale horecagelegenheden, die je later kunt besteden wanneer ze weer open zijn. Zo steun je nu de lokale ondernemers. Verder kun je in ons online foodcourt eten bestellen via links naar lokale eetgelegenheden, die vervolgens bezorgen. Je kunt van tevoren ook een Food & Fun Festival Box bestellen, nog tot en met zaterdagmiddag 12.00 uur. Op deze manier haal je de festivalsfeer al echt in huis."

Gelukkig kon Kamal voor het regelen van de artiesten putten  uit een breed netwerk. ,,De artiesten willen graag meedoen. Zo hebben we diverse lokale dj's en er is bijvoorbeeld ook een meezingcafé. Er zullen allerlei stijlen voorbij komen, net als bij een echt festival. We halen geen geld op, maar zorgen voor vertier en voor steun aan lokale horecaondernemers."

Het festivalterrein komt vanaf zondag online te staan, zodat belangstellenden vast kunnen kijken welke optredens ze op maandag willen zien. Zie www.gorcum.nl.

advertentie
advertentie