Afbeelding
Angelique van Arkel

Angelique deelt ‘opkikkertjes’ uit in Gorinchem: We zijn lekker bezig

17 april 2020 om 11:50 Corona

GORINCHEM Angelique van Arkel uit Gorinchem deed eind maart een oproepje op de facebookpagina Coronahulpgroep Gorinchem. Ze bood ‘opkikkertjes’ aan. ,,Een kleinigheidje dat iedereen in deze coronatijden wel kan gebruiken.” Sinds die tijd verspreidde ze honderden opkikkertjes door Gorinchem. Handgemaakte doosjes met wat lekkers erin. ,,We hebben er zoveel plezier in.”

door Mirjam de Swart

De creatieve Angelique had genoeg knutselmateriaal in huis toen ze de oproep plaatste op de facebookpagina Coronahulpgroep Gorinchem. En haar 8-jarige dochter Nina wilde maar al te graag mee helpen. ,,Het is leuk om samen te doen. Even wat anders tussen het schoolwerk door en ik denk dat zo’n opkikkertje overal wel welkom is.”

HULP Haar oproep zorgde voor een stroom aan reacties. Verzorgingshuizen, gehandicapteninstellingen, het ziekenhuis. Allerlei locaties waar de kleine verrassingsdoosjes vast en zeker welkom waren, werden aangedragen. ,,Dat ga ik nooit alleen met mijn dochter redden, dacht ik toen. Gelukkig boden er ook mensen hun hulp aan. We zetten nu met zijn vijven de doosjes in elkaar.”

De doosjes moeten echter ook gevuld worden en het knutselmateriaal van Angelique begon op te raken. Maar ook dat leverde geen enkel probleem op. Van alle kanten werd knutselmateriaal, lekkers en geld gedoneerd zodat Angelique weer verder kon met haar ‘opkikkertjes’. ,,Iedereen vindt het zo’n leuk idee. Ik word van alle kanten gesteund. Laatst kreeg ik een paar zakken paaseieren van iemand en soms ook geld zodat ik weer nieuw knutselmateriaal kan aanschaffen. Nee, voorlopig kunnen we nog wel even vooruit.”

ORGANISATIE Angelique houdt een lijst bij met locaties die in aanmerking komen voor haar cadeautjes. Soms melden de instellingen zich zelf aan, soms worden ze aangedragen door derden en soms bedenkt Angelique zelf een organisatie die wel een opkikker kan gebruiken. ,,Ik maak ze niet alleen voor de bewoners, maar ook voor de medewerkers. Om iedereen een hart onder de riem te steken. Maar er zit een hele organisatie achter hoor”, lacht ze. ,,Er komt meer bij kijken dan je denkt. Maar ik doe het graag.”

Een mevrouw moest er zelfs een beetje van huilen en belde gelijk haar dochter, zo blij was zeVolgens Angelique wordt haar initiatief door alle mensen zeer gewaardeerd. ,,We kunnen de opkikkertjes natuurlijk niet zelf uitdelen, maar vaak horen we achteraf wel dat het zeer werd gewaardeerd door de mensen. En laatst waren we in de Kromme Akkers, daar hingen we de doosjes aan de deurknop. Toen zagen we de reacties van sommige mensen wel. Een mevrouw moest er zelfs een beetje van huilen en belde gelijk haar dochter, zo blij was ze er mee. Dat is heel mooi om te zien.”

,,Ach, we zijn lekker bezig”, reageert Angelique nuchter. Inmiddels weet ze te vertellen dat de meeste instellingen nu wel voorzien zijn. ,,Maar het was wel vaker even wat rustiger en dan kwamen de aanmeldingen ineens toch weer binnen. Ik kan in ieder geval nog wel eventjes vooruit. Ik heb nog zeker vier kilo aan paaseitjes liggen en die moeten toch op. Ik kan ze moeilijk zelf allemaal gaan opeten.”

advertentie
advertentie