Het college liet de raad weten positief te staan tegenover opvang van alleenstaande, minderjarige kinderen uit Lesbos
Het college liet de raad weten positief te staan tegenover opvang van alleenstaande, minderjarige kinderen uit Lesbos Gemeente Gorinchem

Gorinchem bereid om kinderen uit Lesbos op te vangen

16 april 2020 om 23:09 Politiek

GORINCHEM De gemeente Gorinchem is bereid om te onderzoeken of ze alleenstaande, minderjarige kinderen uit vluchtelingenkampen op Lesbos kan opvangen. Dat schrijft het college in antwoord op vragen van de raadsleden Marjo Molengraaf en Rutger van Breemen.

Op 30 maart vroegen beide raadsleden of Gorinchem bereid is of opvang mogelijk is, eventueel in samenwerking met de gemeenten Molenlanden en Vijfheerenlanden. Het college toont zich bereid tot onderzoek als het kabinet besluit tot opvang van de kinderen. Voor het onderzoek gaat ze in gesprek met VluchtelingenWerk en stichting Nidos. Wel stelt ze in de beantwoording dat de opvang alleen een succes kan worden als inwoners in Gorinchem bereid zijn om deze kinderen in huis te nemen. In hoeverre pleeggezinnen in Gorinchem of één van de andere gemeenten daarvoor ruimte hebben is niet bekend. Het college heeft zich in elk geval aangesloten bij de steunbetuiging voor de opvang van de alleenstaande, minderjarige kinderen in Nederland.

advertentie
advertentie