Japanse kersenbloesem
Japanse kersenbloesem Couleur

West Betuwe sluit wegen af in weekenden

18 april 2020 om 14:00 Corona

WEST BETUWE De gemeente West Betuwe sluit tot juni elke zaterdag en zondag enkele wegen af. Veel inwoners en recreanten willen een tocht maken nu West Betuwe in bloei staat. Een aantal wegen is te smal om elkaar veilig te passeren. Daarom sluit de gemeente deze af voor gemotoriseerd en fietsverkeer.

De afsluiting geldt tot juni elke zaterdag en zondag tussen 8.00 en 20.00 uur. Het gaat het om de volgende locaties: Heukelum: Appeldijk tussen de Koornwaard en de oude kern; Acquoy: Lingedijk tussen de Achterweg en Nieuwesteeg; Rhenoy: Lingedijk tussen de Middenstraat en Dorpsstraat; Rumpt: Dorpsdijk tussen de Raadsteeg en Veerweg; Beesd: Notendijk bij de Mariënwaerdt

Het is daar niet mogelijk voldoende afstand te houden. De gemeente plaatst op deze locaties hekken en borden. De wegen zijn gesloten voor gemotoriseerd en fietsverkeer. De BOA's en de politie houden de situatie in de gaten. Waar nodig treden zij handhavend op.

De gemeente West Betuwe blijft oproepen niet erop uit te gaan. Maak alleen een ommetje in de eigen woonomgeving. Blijf zoveel mogelijk thuis, ook met het mooie lenteweer. Geniet daar in de tuin of het balkon van.

advertentie
advertentie