Afbeelding
ANP Foto

UPDATE CORONAVIRUS: Gunstigste cijfers in ruim een maand

20 april 2020 om 14:37 Corona Dossier coronavirus

GORINCHEM De eerste coronacijfers na het weekend zijn de gunstigste in ruim een maand tijd. Zoals gebruikelijk liggen aantallen na het weekend wat lager, omdat ze later nog aangevuld zullen worden, maar desondanks kan gesproken worden van een serieuze verbetering van de situatie.

Vandaag meldt het RIVM de opname van 75 patiënten in het ziekenhuis in het afgelopen etmaal; het laagste sinds 16 maart.  

Verder zijn 67 personen als overleden gemeld. Ook in dit geval moeten we terug naar de vorige maand (24 maart) voor een lager aantal.  Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen zoals gezegd vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 33.405 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, waarvan 750 in het afgelopen etmaal. Ook dat aantal is flink lager dan een dag eerder (1066). De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

advertentie
advertentie