Veilig en comfortabel winkelen in het Piazza Center.
Veilig en comfortabel winkelen in het Piazza Center. Christiaan Streefkerk BOS Reclame
ADVERTORIAL

Piazza Center: Veilig en comfortabel winkelen

21 april 2020 om 10:57 Zakelijk

GORINCHEM De ondernemers van het Piazza Center ontvangen u ook in deze lastige tijden nog altijd met open armen. Zij doen er dan ook alles aan om het winkelen in het Piazza Center, ondanks het coronavirus, zo comfortabel en veilig mogelijk te maken.

door Tim Hartman

De creativiteit van ondernemers in Nederland wordt door de coronacrisis stevig op de proef gesteld. In Gorinchem en het Piazza Center is dat natuurlijk niet anders. Henry Kramer, voorzitter van de winkeliersvereniging van het Piazza Center en eigenaar van Bruna Gorinchem, ziet dat ondernemers in het winkelcentrum op hun eigen manier maatregelen treffen: ,,De horeca is helaas helemaal gesloten, maar bij Délifrance is er bijvoorbeeld toch een luikje gemaakt waar mensen hun broodjes kunnen afhalen. Andere winkels hebben hun openingstijden aangepast en weer andere winkels hebben bijvoorbeeld plastic schermen opgehangen, zodat de kans op besmetting minimaal is."

Ook vanuit de winkeliersvereniging zijn er enkele maatregelen genomen in strijd tegen het coronavirus. ,,We hebben bij elke ingang handpompjes geplaatst zodat mensen hun handen kunnen desinfecteren. Binnenkort gaan we in samenwerking met de gemeente ook markeringen op de grond aanbrengen die looprichtingen bepalen en de mensen eraan herinneren om anderhalve meter afstand te houden. Dat gaan we ook doen middels spandoeken. We doen er vanuit het bestuur van de winkeliersvereniging alles aan om het winkelen in het Piazza Center zo comfortabel en veilig mogelijk te maken."

Kramer ziet dat de mensen langzaam maar zeker ook uit hun schulp kruipen en het meer en meer aandurven om een kort bezoek te brengen aan het Piazza Center. ,,We horen van ondernemers dat ze toch redelijk goede paasdagen hebben kunnen draaien, met name de verswinkels. Mensen hebben er toch thuis gezellige paasdagen van willen maken. Enkele ondernemers werken nu ook weer langzaam toe naar de openingstijden van voorheen."

,,Aan de andere kant", zegt Kramer ,,woont er rondom het Piazza Center ook veel ouder publiek, dat nog altijd terughoudend is in een bezoek aan het Piazza Center. Veel mensen doen ook heel gericht hun boodschappen. Bij ons in de Bruna vinden mensen het normaal gesproken leuk om even te snuffelen, maar dat doen de mensen nu even niet."

Kramer verzekert dat het Piazza Center er alles aan blijft doen om het winkelen zo veilig mogelijk te houden. ,,We zien er op toe dat iedereen zich aan de afspraken houdt en onze beheerder loopt rond om een oogje in het zeil te houden en mogelijke overlast te voorkomen. We luisteren allemaal naar de adviezen van het RIVM en houden ons aan de landelijke maatregelen."

advertentie
advertentie