Afbeelding
Rivas.nl

Een kijkje op de verpleegafdeling voor coronapatiënten in het Beatrixziekenhuis

23 april 2020 om 13:25 Corona Dossier coronavirus

GORINCHEM Voor naasten van patiënten, cliënten en bewoners is het vreselijk moeilijk om nu niet op bezoek te mogen gaan. In het Beatrixziekenhuis geldt dat naasten van patiënten soms zelfs nog nooit in het ziekenhuis zijn geweest. Om hen toch een indruk te geven van wat zich binnen de muren van het Beatrixziekenhuis afspeelt, heeft het ziekenhuis een video gemaakt. In de video vertellen Internist Mathijs Eeftink en verpleegkundige Eveline de Ruijter hoe er op een verpleegafdeling voor coronapatiënten wordt gewerkt. 

,,Het is toch wel anders dan een normale dagindeling", vertelt verpleegkundige Eveline de Ruijter in de video. ,,Omdat we steeds om moeten kleden om bij een patiënt naar binnen te gaan. Het kost meer tijd en je gaat meer voorbereid naar binnen." Eveline de Ruijter merkt dat veel patiënten het contact met hun familie erg missen, daar heeft het ziekenhuis het volgende op bedacht: op elke kamer is de beschikbaarheid over een iPad en patïënten mogen gebruik maken van hun mobiele telefoon om contact te leggen met familie. Het ziekenhuis heeft speciaal voor die mensen die zelf geen mobiel hebben een aantal mobieltjes aangeschaft zodat ook zij naar hun familie kunnen bellen of whatsappen. 

Internist Mathijs Eefting geeft ook een tip aan de mensen die thuis zitten terwijl er een naaste in het ziekenhuis ligt. Hij raadt hen aan een dagboek bij te houden voor de mensen in het ziekenhuis. ,,Zodat ze later, als ze hersteld zijn, toch nog meekrijgen wat er zich in die periode buiten het ziekenhuis allemaal heeft afgespeeld."

advertentie
advertentie