Afbeelding
The Mall

The Mall start actie voor jongeren: Je bent niet in je eendje

23 april 2020 om 10:01 Corona Dossier coronavirus

GORINCHEM De maatregelen van de coronacrisis zijn pijnlijk voor iedereen, ook voor jongeren. Om hen een hart onder de riem te steken is The Mall Jongerenwerk een actie gestart: Je bent niet in je eendje! Daarbij ontvangen 100 Gorcumse jongeren een thuisblijf-survivalpakket en is er toch even contactmoment.

Jongerenwerker Eline Wittekoek en stagiair Rayban Lee hebben 100 pakketten samengesteld die ze met vrijwilligers aan jongeren uitdelen. Zodat ze, juist in deze tijd, gezien worden. De tas is gevuld met onder andere een persoonlijke kaart, een badeendje, spelletjes, een stressballetje, een muurflyer met 10 survivaltips tijdens corona, knutselspullen of een nerf gun en natuurlijk een wc-rol.

Eline is enthousiast: ,,Het is fijn dat we de meiden online kunnen blijven ontmoeten. Maar op deze manier hebben we -op gepaste afstand- ook even een contactmoment in het echt." Samen met de vrijwilligers Esmee de Jong en Nelleke van Oudheusden bezorgde ze de eerste 46 pakketten bij meiden die verbonden zijn aan de MeidenMall Gildenwijk en Lingewijk. Eline: ,,We hopen dat dit voor hen een hart onder de riem is, waar ze thuis weer even mee vooruit kunnen in deze pittige tijd."

De actie is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Gorinchem en EO Metterdaad. Het is onderdeel van een landelijke actie van Youth for Christ, waarin 1000 jongeren in Nederland een pakket ontvangen.

advertentie
advertentie