Afbeelding
Georgios Lazakis

Georgios Lazakis brengt video uit geschoten in Zuid-Korea

24 april 2020 om 12:14 Mensen

GORINCHEM Vandaag (vrijdag 24 april) brengt rapper Georgios Lazakis zijn nieuwe video 'Long Way' uit. Deze is, net voor de corona uitbraak, geschoten in Uijeongbu en Seoul in Zuid-Korea tijdens een dansbezoek van de Nederlandse breakdance crew Breaksquad en Zwaan winnaar Redo Ait Chitt. Georgios was mee om er muziek te maken. 

Voor 'Long Way' werkt Georgios Lazakis samen met Koreaanse producer DJ Krops, die onderdeel uitmaakt van de internationale breakdance crew Ill-Abilities. Ze ontmoeten elkaar in het najaar van 2019 toen Krops tijdens een Europese tour op bezoek was bij zijn danscollega Redo in Gorinchem. De bedoeling was om één nummer samen te maken, maar de samenwerking ging zo goed dat het uiteindelijk een hele EP werd. Op 3 juni verschijnt de EP op alle digitale kanalen zoals Spotify en Google Play. Tot die tijd zal er wekelijks een nieuw nummer verschijnen via Soundcloud.

WINDMOLENS De EP 'Windmills' refereert naar de Nederlandse windmolens evenals naar een basisbeweging in het breakdancen. Vanuit deze draaiende beweging, waarbij je je benen te allen tijde uit elkaar moet houden, kun je naar ingewikkelde bewegingen. Dit staat synoniem voor de basis, maar ook de uiteenlopende vocale- en muziekstijlen op de EP.

Alle nummers zijn geschreven in het vliegtuig richting Zuid-Korea, opgenomen in de hotelkamer van Georgios, waar zijn studio werd geïnstalleerd, of geproduceerd op de dansvloer. Het nummer 'Jetlag' is bijvoorbeeld na een avond stappen gemaakt met alleen mondgeluiden, van 8 verschillende Breaksquad members, op de hotelkamer. Voor een ander nummer, 'Don't Get It Twisted', werkten ze samen met de in Portland gevestigde MC Amine en de Koreaanse rapper Ace Kizzy.

DE 4 ELEMENTEN Georgios: ,,Deze plaat is een ode aan hiphop, die onze levens positief heeft beïnvloed. We zijn ons bewust van de basis en hebben alle elementen van de cultuur verwerkt in deze EP. Het MC-en natuurlijk evenals het DJ-en, maar ook de cover. Dat is een kunstwerk opzicht en is geïnspireerd door de kunstvorm breakdancen. Sommige teksten schreef ik terwijl Breaksquad en Fusion MC aan het repeteren of battlen waren en ik letterlijk mocht toekijken. Heel erg bijzonder."

,,We wilden het project tijdens de zomer van 2020 releasen in Zuid-Korea tijdens het Black Music Festival, met een unieke live-optreden. Door Covid-19 gaat dat helaas niet door." In plaats daarvan gaan Georgios en Krops op 25 april om 15:00 uur live op Instagram om hun samenwerking door te nemen. Ook vertellen ze bijzondere verhalen die ze in Zuid-Korea hebben meegemaakt. Je kan hierbij aanwezig zijn via de Instagram accounts van Georgios: @SchoolOfHeartKnocks en DJ Krops: @94KropsWorld.

advertentie
advertentie