Afbeelding
Gorcum.nl

Ook online festival op Bevrijdingsdag

30 april 2020 om 11:37 Muziek

GORINCHEM Gorcumers kunnen op dinsdag 5 mei, Bevrijdingsdag, toch naar een festival als ze dat willen. Ze hoeven daarvoor het huis niet uit. Net als op paasmaandag verzorgt Kamal Basu een online festival met gratis optredens. Op het virtuele festivalterrein zijn zelfs foodtrucks en andere marktkraampjes aanwezig. Op deze manier worden lokale ondernemers betrokken bij het initiatief. 

Op de website www.gorcum.nl kunnen mensen inloggen en kiezen uit het overzicht aan area's waar ze naar willen kijken. Zo is er een vrijheidspodium, een urban stage, een feestpaleis, een stream met accoustic sessions, een stream met vinyl only en een oldskool stage. Klik je erop, dan kom je op de stream terecht en kun je live meekijken naar een optreden. Daarnaast kun je, net als op paasmaandag, in een online foodcourt eten bestellen via links naar lokale eetgelegenheden, die vervolgens bezorgen. Ook is er een marktplein ingericht waar lokale ondernemers hun waar verkopen en vervolgens thuis bezorgen. 

Het festival gaat dinsdag om 11.00 uur van start en duurt tot 23.00 uur. Zie voor meer informatie: www.gorcum.nl.

Overigens is er op Gorcum.nl ook aandacht voor Dodenherdenking op maandag 4 mei. Op www.gorcum.nl wordt, in samenwerking met Ik hou van Gorinchem, de herdenking en kranslegging bij het monument Buiten De Waterpoort via een livestream uitgezonden.

advertentie
advertentie