Het COA heeft het belastingkantoor in de Gildenwijk aangekocht
Het COA heeft het belastingkantoor in de Gildenwijk aangekocht foto: GP-foto

Mogelijk opnieuw opvang asielzoekers in Gildenwijk

30 april 2020 om 10:27 Overig Asielzoekerscentrum

GORINCHEM Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) heeft het voormalig belastingkantoor aan de Vroedschapstraat in de Gildenwijk aangekocht om opnieuw asielzoekers te huisvesten in Gorinchem. Het COA is daarover nog wel in overleg met de gemeente, zowel college als gemeenteraad moeten zich nog uitspreken over de opvang.

Wethouder Ro van Doesburg informeerde de raad op 24 april over aankoop van het kantoor door het COA. Eind 2019 had de gemeente Gorinchem al een eerste oriënterend gesprek met het COA over opvang van asielzoekers. COA woordvoerder Werner van Bastelaar laat weten dat zij vooral op zoek zijn naar nieuwe opvanglocaties in het westen van het land. In Gorinchem werden al eerder asielzoekers gehuisvest in het voormalige belastingkantoor. ,,Het is een geschikte locatie voor de opvang, maar we zijn nog in overleg met de gemeente over de opvang. Dat gebeurt altijd in goede samenwerking, zoals ook in het verleden", zo laat de woordvoerder weten.

Wethouder Ro van Doesburg schrijft in de raadsinformatiebrief dat het besluit tot aankoop van het kantoor door het COA zelfstandig en snel genomen is. Ook laat hij weten dat de aankoop volledig voor eigen risico van het COA is genomen. Zowel college als raad moeten nog een besluit nemen. Wel bereid de gemeente al een raadsvoorstel voor over het al dan niet openen van de opvanglocatie.

advertentie
advertentie