foto: GP-foto

'Blaas mee op 4 mei'

1 mei 2020 om 09:17 Corona Dossier coronavirus

GORINCHEM Blazers en inwoners van Gorinchem opgelet! Speelt u een blaasinstrument? Speel dan 4 mei om 19.58 uur mee met de Taptoe vanuit uw open raam, balkon of tuin. Blazer Hans Bos begeleidt vanaf de kerktoren. Na de 2 minuten stilte om 20.00 uur is het tijd voor het Wilhelmus. 

Het Taptoe-signaal is de muziek, gespeeld door blazers, die de twee minuten stilte inluidt bij de dodenherdenking. Bladmuziek voor de Taptoe is te vinden op de website 4en5mei.nl.

Dodenherdenking: film op GorkumTV laat 4 mei vanaf 19.00 uur een film zien van het Gorcums 4 en 5 mei comité. In deze film houden de voorzitter van het 4 en 5 mei comité en de burgemeester van Gorinchem een toespraak. Ook zijn er kransleggingen te zien en wordt er een gedicht voorgedragen. De herdenkingsmomenten worden in de week voor 4 mei afzonderlijk gefilmd, zodat er kan worden voldaan aan de coronamaatregelen.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept bovendien op om op 4 mei de hele dag de vlag halfstok te hangen.

Ook op 5 mei zijn we dit jaar thuis. Wie wil kan in de avond op televisie of online kijken naar het landelijke 5 mei-concert of genieten van het online bevrijdingsfestival via Gorcum.nl Net als andere jaren wordt de Gorcumers gevraagd om de gehele dag de vlag uit te hangen.

Meer informatie is te vinden op de website 4en5mei.nl. 

advertentie
advertentie