Afbeelding
Dakisolatie

Subsidie isolatie

4 mei 2020 om 09:01 Partnercontent

Nieuwe’ subsidie
Vanaf 2 september is een subsidie SEEH (Subsidie Energiebesparing Eigenhuis) ingegaan die loopt tot het einde van december van 2020. Deze subsidie is relevant voor woningeigenaren die twee energiebesparende maatregelen uitvoeren. Maatregelen die je kunt treffen om hiervoor in aanmerking te komen zijn: dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie en hoogrendementsglas. Hierbij is het belangrijk dat de maatregelen wel na 15 augustus zijn uitgevoerd. Dus voordat de zomervakanties zijn aangebroken, heb je nog tijd op gebruik te maken van deze subsidie.

Voorwaarden
Niet iedereen kan zomaar in aanmerking komen voor isolatiemaatregelen. Een voorbeeld hiervan is dat je huis moet voldoen aan een minimale geïsoleerde oppervlakte en de isolatiewaarde. Uiteraard zijn de minimale oppervlakte eisen verschillend per type woning. Zelfs voor het isoleren van je deuren en kozijnen ontvang je subsidie (kieren en naden). Dit komt in veel gevallen voor. Wanneer je ook nog verdere energiebesparende maatregelen treft, ontvang je nog een bonus. Kortom, per isolatiemethode zijn verschillende isolatievoorwaardes en oppervlakte eisen van belang. Echter, is het zeker de moeite waard om je erin te verdiepen om gebruik te kunnen maken van deze terugkerende subsidie.

Terugverdienen
Door gebruik te maken van de nieuwe subsidie voor het isoleren van je huis, kun je terugverdientijd winnen. Dit betekent dat het investeren in isolatie de moeite waard is. De tijd die je terugverdiend na het isoleren van je huis hangt af van het type isolatie. Alles wat je na deze periode nog ontvangt is uiteindelijk winst. Als voorbeeld kan je met spouwmuurisolatie al binnen 3 jaar tijd je investering terugverdienen. Ook door het isoleren van je kruipruimte, heb je binnen een kort tijdsbesteding je investering terug. Bij het kruipruimte-isolatie gebeurt dit na 5 jaar. Dit in tegenstelling tot een vloerisolatie van maar liefst 7 tot 10 jaar.

Populaire steden
Zoals al eerder bekend was, bestond deze subsidie al sinds 15 september 2016. Na enige tijd is deze subsidie met succes weer opgesteld. Enkele steden hebben hier tot op heden al aardig gebruik van gemaakt. Als voorbeeld is Den Haag één van de populaire steden die meerdere malen gebruik hebben gemaakt van de subsidieregeling voor isolatie in je huis. Ook steden als Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Eindhoven zijn koplopers in het aanvragen voor een isolatie subsidie. Maar de vraag is, is dit voor deze steden en andere steden ook relevant wanneer deze subsidie niet ter beschikking wordt gesteld? Dat is het in de meeste gevallen zeker. Het rendement is groot genoeg waardoor isolatie nog steeds voordelig is.  

advertentie
advertentie