De vrouwen van de Gorcumse gemeenteraad.
De vrouwen van de Gorcumse gemeenteraad. Gemeente Gorinchem

'Meer vrouwen in de lokale politiek'

8 maart 2018 om 21:19 lokaal

GORINCHEM Acht vrouwen in de Gorcumse gemeenteraad roepen vrouwen op om actief deel te nemen aan de lokale politiek. De vrouwen uit de gemeenteraad, evenals wethouder Eva Dansen en burgemeester Reinie Melissant-Briene, deden die oproep in het kader van Internationale Vrouwendag.

Door Tim Hartman

,,Voor ons, als vrouwen van de raad, aanleiding om in tijden waarin de vrouw nog steeds onderdrukt of benadeeld wordt, aandacht te vragen om haar positie in de maatschappij te versterken", aldus Everdien Hamann, die het woord voerde. Hamann (Gorcum Actief) is een van de acht vrouwen in de Gorcumse gemeenteraad, naast Lies van Aelst (SP), Nely Maris (CDA), Attie Mager (VVD), Gemma Biesheuvel (PvdA), Renate van Maaren (Stadsbelang), Marjo Molengraaf (CU-SGP) en Tamara Hoogester (Fractie Hoogesteger).

ONEVENREDIG ,,Ondanks dat al 99 jaar vrouwen in de raad vertegenwoordigd kunnen zijn, hebben wij hier in Gorinchem toch te maken met een onevenredige verdeling. Zelfs nu nog is een derde van de raadsleden vrouw. Wij zien dit percentage vrouwelijke raadsleden graag in de toekomst verbeterd worden. Daar zullen wij zelf actief aan bijdragen!"

Hamann vervolgt: ,,Met dit statement willen wij ons gaan conformeren om binnen onze partijen en gemeente meer vrouwen te motiveren om zich te interesseren en in te zetten voor de lokale politiek waardoor er in de toekomst een betere afspiegeling van man/vrouw in de Gorinchemse raad vertegenwoordigd zal zijn. Wij met z'n achten gaan er voor, en u ... u mag ons steunen op 21 maart!"

advertentie
advertentie