Afbeelding
OC-G
Column OCG

Vrijheid

13 mei 2020 om 08:59 Column

“Vrijheid”. Wat betekent het eigenlijk? Nu beheerst een virus ons leven. Wat betekende het tijdens de Tweede Wereldoorlog en erna? Veel bedrijven hadden toen meer oog voor winst dan voor hoogstaande waarden. Keuzen werden gevraagd. Van ondernemers vooral. Is het ook nu: U vraagt, wij draaien? Ga je mee in het uitsluiten van collega’s? Of…?

Stel je voor: Een grote opdracht redt je bedrijf door de moeilijke tijd heen. Je MOET hem accepteren anders ga je te gronde. Echter: Joden moet je ontslaan. Wat doe je? Accepteer je hem niet? Dan staat iedereen op straat.

“Vrijheid”. Wat betekent dat nu voor mij? Je koos voor ondernemerschap om vrij te zijn. Ben je dat wel? Of zit je gevangen in de beslommeringen van alledag? Dit moet, dat moet... Werknemers en klanten eisen steeds meer. Ben je gevangen? Gun jij jezelf ruimte?

Hoe vrij ben je eigenlijk? Gedwongen om je zaak te sluiten; thuiswerken; leven in een anderhalve-meter-samenleving. De overheid streeft naar vermindering van regels, maar het worden er steeds meer.

Binnen jouw bedrijf geef jij de opdrachten: Doe dit, doe dat. Op mijn manier! DENK om de targets! Is dat vrijheid?
Hoe voelt het leven in een dwangbuis? Wat zou het fijn zijn als jouw organisatie functioneert als een gezond lichaam! De organen in je lichamen behoeven geen opdracht om sneller te werken. Alles is op elkaar ingespeeld.
Wordt jouw bedrijf meer waard als beschikbare kwaliteiten zichzelf organisch inzetten? Doe wat je energie geeft. Met meer vreugde bereik je beter resultaat.

Is VRIJHEID vanzelfsprekend? Wat betekent dat voor mij? Meer vrijheid ervaren? Geef je werknemers AANDACHT en vooral RUIMTE om te doen waar ze goed in zijn. Loslaten geeft waarde en vrijheid.

Ab Groothedde - GO Bedrijfsadvies - Groothertog.nl

advertentie
advertentie