De gemeente wil de terrashuur in 2020 schrappen
De gemeente wil de terrashuur in 2020 schrappen Foto GP buro

Gemeente wil terrashuur in 2020 schrappen

8 mei 2020 om 23:16 Politiek

GORINCHEM  – De gemeente Gorinchem wil de terrashuur voor de horeca in 2020 laten vervallen en reeds betaalde terrashuur terugbetalen. De gemeenteraad moet het voorstel nog wel goedkeuren. Het gaat om een totaal bedrag van 53.000 euro.

Met het schrappen van de terrashuur wil de gemeente de financiële nood bij horecaondernemers verlichten. Ze wil zo bijdragen aan de liquiditeitspositie van de ondernemers. Het bedrag van 53.000 euro komt uit het potje van 100.000 euro voor citymarketing. De maatregel geldt voor 2020. In de laatste raadsvergadering van 23 april drongen de raadsleden Laura Pellikaan (Democraten Gorinchem) en Everdien Hamann (Gorcum Actief) bij het college aan op een lokaal noodfonds voor ondernemers. De VVD pleit voor meer ruimte voor de terrassen, omdat bij een afstand van anderhalve meter minder plaats is op de terrassen.

Het voorstel tot het schrappen van de terrashuur is in overleg met Koninklijke Horeca Nederland afdeling Gorinchem tot stand gekomen. In de brief die Bianka den Breejen van afdeling Gorinchem op 14 april naar het college stuurde vroeg zij ook om ruimere openingstijden van de terrassen bij mooi weer. Ondernemersvereniging Hartje Gorkum hield een pleidooi om het komend half jaar geen parkeergeld te innen om zo meer klanten van buiten Gorinchem naar de stad te lokken.

Wanneer de raad een besluit neemt is nog niet duidelijk, de eerstvolgende raadsvergadering is gepland op donderdag 28 mei. Maar het college heeft verzocht om sneller een besluit te nemen, maar er is nog geen nieuwe datum vastgesteld.

advertentie
advertentie