Nog geen structureel budget voor professional in buurthuizen

9 maart 2018 om 09:33 lokaal

GORINCHEM Het merendeel van de Gorcumse gemeenteraad wil eerst de evaluatie van buurthuizen in september 2018 afwachten voordat er een structureel budget komt voor een professioneel opbouwwerker.

Door Tim Hartman

De Gorcumse gemeenteraad stemde in december unaniem in met een opbouwwerker in de buurthuizen. Daarvoor wordt 80 duizend euro uitgetrokken en deze professionele en betaalde kracht wordt ingezet ter ondersteuning van de vrijwilligers in de buurthuizen. Wethouder Dansen stelde vorig jaar ter onderbouwing dat het 'misschien wel erg veel is wat de gemeente van vrijwilligers vraagt'.

Daarbij is afgesproken dat er na acht maanden, in september 2018, het werk van de opbouwwerker wordt geëvalueerd. In het raadsvoorstel voor de evaluatie van brede scholen en buurthuizen, dat donderdagavond besproken werd, stelde het college van burgemeester en wethouders voor om bij een positieve evaluatie de tijdelijke financiering van de opbouwwerker om te zetten naar structurele financiering. CDA, VVD en D66 wilde echter nog even wachten met het toezeggen van een structureel budget. De partijen dienden een amendement in om te wachten tot na de evaluatie: ,,Dat is vroeg genoeg om nog bij te sturen voor de begroting van 2019. Bovendien kan een positieve evaluatie ook betekenen dat dankzij de opbouwwerker alles naar wens draait en geen opbouwwerker meer nodig is."

ChristenUnie-SGP, GroenLinks en SP stemden tegen het amendement en wilden wel graag een structureel budget waarborgen bij een positieve evaluatie in september. Alle overige partijen stemden voor het amendement waarmee deze werd aangenomen.

advertentie
advertentie