Afbeelding
Vuren.info

Camping De Lievelinge neemt kiosk Lingebos over

11 mei 2020 om 12:40 Recreatie

VUREN Goed nieuws voor wie deze zomer al dan niet noodgedwongen thuis blijft. Camping De Lievelinge gaat kiosk De Vogelkop uitbaten. Het etablissement krijgt wel een andere naam: Het Kraaiennest. Een ook aan het uiterlijk zal het een en ander gaan veranderen. ,,Het moet een plek worden waar je even in een andere wereld waant. En plek waar zowel ouders als kinderen het enorm naar hun zin hebben.”

Het geel met blauwe gebouwtje aan de rand van het recreatieplas sloot in juni vorig jaar haar deuren nadat uitbater Erica Bot na zeven jaar besloot er mee te stoppen. Met tegenzin. De verouderde inventaris van het snackhuisje moest nodig vervangen worden. Een forse investering die Bot alleen wilde doen als ze van Staatsbosbeheer de garantie zou krijgen zeker nog 3 tot 5 jaar te kunnen blijven. Die garantie bleef echter uit. De Lievelinge heeft nu een overeenkomst voor twee jaar gesloten met Staatsbosbeheer. 

Campingeigenaar Thomas Nova wil de gezelligheid van zijn Lievelinge camping naar Het Lingebos brengen zodat ook de mensen uit de buurt kunnen genieten van het bijzondere sfeertje dat camping De Lievelinge haar gasten biedt. ,,We willen ons met het Kraaiennest zoals we de kiosk willen gaan noemen gaan richten op de mensen uit de buurt. Het wordt een plek met een ontzettend lekker terrasje voor de ouders. natuurlijk met lekker eten en een goed drankje. Een plek waar de ouders kunnen genieten en kinderen kunnen ravotten en vies worden”, vertelt Nova. 

De eigenaar van camping De Lievelinge neemt 1 juni de sleutel van de kiosk officieel in ontvangst. In korte tijd gaan ze het gedateerde etablissement onder handen nemen, zodat de kiosk voordat de zomervakantie begint open kan voor het publiek. ,,Dat geel met blauw dat kan echt niet meer”, lacht Nova. ,,We hopen iets leuks te creëren voor de buurt. De plek is namelijk een beetje in het slop geraakt en dat is jammer. Het moet een bijzonder plek worden. Alsof je je even in een andere wereld waant. En plek met een Lievelinge twist.”

Een frietje kan er straks gewoon besteld worden in het Lingebos. ,,Want dat hoort gewoon bij een dagje aan het water”, aldus Nova. Maar Nova wil zijn gasten wel net dat beetje extra bieden. ,,We gaan niet op sterrenniveau koken, maar we gaan wel, net als in het restaurant van onze camping, gebruik maken van biologische en verantwoorde producten.” En bij voorkeur met producten uit de regio, dus ijs van de nabijgelegen ijsboerderij en kaas van de kaasboerderij in de buurt. ,,En misschien rijden we onze pizza-oven ook nog een keer naar de kiosk om een avondje heerlijk pizza’s te bakken met elkaar. Het moet vooral een stoere plek worden. Een plek die verwondert.”

MEER LEZEN? Lees als abonnee het artikel Ondanks coronamaatregelen toch 'vrijheid' op De Lievelinge . Nog geen abonnee? Dit kan al vanaf 3,95 per maand via deze link

advertentie
advertentie