Afbeelding
ANP Foto

UPDATE CORONAVIRUS: Cijfers blijven laag

11 mei 2020 om 14:16 Corona Dossier coronavirus

GORINCHEM De eerste dag na het weekend zijn de coronacijfers inmiddels traditiegetrouw lager dan in de rest van de week. Dit omdat veel patiënten en overledenen pas officieel na het weekend gemeld worden. Maar ook met dat gegeven zijn de cijfers – net als gisteren – hoopgevend laag.

Vandaag zijn er slechts 36 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Daarnaast zijn 16 personen als overleden gemeld. Gisteren lagen die aantallen op respectievelijk 22 en 18 personen. 

Deze gemelde personen zijn zoals gezegd niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 42.788 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM (waarvan 161 vandaag). De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.


advertentie
advertentie