Afbeelding
Noah Saarloos
video

Bikepark Gorinchem maandag open

14 mei 2020 om 10:08 Recreatie

Dit artikel bevat een video. De video staat onderaan dit bericht. 

GORINCHEM Het bikepark aan de Mollenburgseweg in Gorinchem opent maandag 18 mei om 14.00 de poorten voor fietsliefhebbers. Uiteraard worden de coronamaatregelen in acht genomen en geldt ook hier: houd anderhalve meter afstand. 

8000 kuub grond, 110 ton rotsen, 10 kuub zand en vele tonnen betongranulaat. Tel daar wat uitdagende 'hindernissen' bij op en het nieuwe bikepark is geboren. Maandenlang werd er keihard gewerkt om het bikepark uit de grond te stampen. Met de komst van het parcours komt er een wens van veel Gorcumse jeugd in vervulling. Al jaren staat een plek om te crossen hoog op het lijstje van de Gorcumse jeugd. Sinds het illegale parcours op de stadswallen bij de Vijfde uitgang in 2014 werd verboden, omdat de gemeente liever geen mountainbikers over het werelderfgoed ziet rijden, wordt er al gesproken over de aanleg van een parcours.

De bekende parcoursbouwer Patrick Jansen is verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van het Bikepark in Gorinchem. Volgens hem is de Gorcumse baan een pareltje onder de bikeparken. 

De gemeente stelt 60.000 euro beschikbaar voor het realiseren van de baan. De helft van het geld komt uit het gemeentelijk rioleringsplan, omdat een flinke hoeveelheid grond (zo'n 8000m3) voor realisatie van de baan gratis op de locatie langs de Mollenburgseweg gestort kan worden. Normaal betaalt de gemeente 6 euro per kuub aan stortingskosten. De andere helft van het totale bedrag komt van Bliek in Actie.  

MEER LEZEN? Lees als abonnee het artikel Bikepark Gorinchem: Ontzettend mooi parcours voor elke mountainbiker . Geen abonnee? Abonnee kan al voor 3,95 per maand via deze link

VIDEO? Klink hier voor een sneak peek van het bikepark


Afbeelding
advertentie
advertentie