Van links naar rechts: Martijn Hassouna, Ingrid Zwaan, Luuk Ophoff en Ilhan Tekir
Van links naar rechts: Martijn Hassouna, Ingrid Zwaan, Luuk Ophoff en Ilhan Tekir Woonaccent

D66 wil ondernemerschap in Gorinchem stimuleren

9 maart 2018 om 11:25 Verkiezingen/nieuws Deel je nieuws

Gorinchem is rijk aan tal van kleine (familie)bedrijven en grote bedrijven, startups en bestaande bedrijven. Allemaal hebben ze een ding gemeen: ze hebben Gorinchem tot thuisbasis gekozen, omdat ze hier de kans hebben om hun ideeën en ambities te realiseren. Dat ondernemersklimaat wil D66 uitbouwen. “Dat doen we door te stimuleren in plaats van te beperken. Door kansen te biedenin plaats van drempels op te werpen. En door keuzes te maken; we kunnen en hoeven niet overal sterk in te zijn, maar willen inzetten op de sectoren waar onze stad en de regio in uitblinken,zoals de maritieme sector”, aldus Ilhan Tekir, lijsttrekker van D66 in Gorinchem.

Tekir vervolgt: “Regels en onnodige vergunningen mogen ondernemerschap niet in de weg staan. D66 wil volop ruimte geven aan experimenten en initiatieven van ondernemers. Dat doen we ook door een creatieve broedplaats aan te wijzen voor startups en sociaal ondernemers zoals Strijp-S in Eindhoven”.

Daarom staat deze boodschap sinds vandaag pontificaal op de voor- en achtergevel van het V&D-pand in de binnenstad. Toevallige keuze om deze posters hier te hangen? Tekir lacht: “Het is een mooie zichtlocatie, maar het is natuurlijk ook een pand dat de gemoederen bezighoudt in de stad. We zouden het mooi vinden als het pand weer een bestemming krijgt. Voorlopig is het fijn dat we hier de posters kunnen hangen”. Hoewel D66 als eerste aan de bel trok, stellen de eigenaren de gevels ook voor andere partijen beschikbaar. Luuk Ophoff van Woonaccent (tevens een van de eigenaren) zegt hierover: “Het is mooi voor onze lokale democratie dat we hiermee een podium geven aan verschillende partijen”. De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart.

advertentie
advertentie