Stagiaires Julia en Mika werken aan ‘coronaproof’ concepten.
Stagiaires Julia en Mika werken aan ‘coronaproof’ concepten. IFFG

IFFG In de tussentijd... Drive In bij groenlicht

18 mei 2020 om 13:00 Film

GORINCHEM Het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) werd half maart afgeblazen. Wat gebeurt er nu, twee maanden later, bij de organisatie van het IFFG? Kunnen we deze zomer weer IFFG vertoningen verwachten? En hoe werken de twee stagiaires aan hun afstudeerstage, zodat zij toch in juni hun diploma kunnen behalen?

Festivaldirecteur Anika van der Kevie zat niet bij de pakken neer en begon direct, samen met haar team, aan het uitwerken van een aangepaste strategie. Het eerste plan is een IFFG drive-in, die stond al op het wensenlijstje en is juist nu zeer goed toepasbaar. Wekelijks zijn er updates, worden er toekomstige ‘coronaproof’ filmvertoningen uitgewerkt en zorgen zij dat hun fans en achterban worden geïnformeerd over de mogelijkheden van online film kijken. Het aanbod van wereldcinema is groot en het IFFG-team maakt je wegwijs.

Stagiaire Julia Ottevanger vertelt over haar huidige werkzaamheden. Julia: ,,Ik studeer af op communicatie en events en nu wordt natuurlijk alles tot 1 september geannuleerd. Dat vind ik erg jammer. Ik werk nu aan verschillende projecten om het publiek, en vooral eenzame mensen, in deze tijd toch iets te kunnen bieden vanuit het IFFG."

Stagiaire Mika de Vrij mist een deel van haar meewerkstage, zij studeert af in communicatie. ,,Qua stage lopen heeft het wel een enorme invloed gehad. Aangezien het festival niet door kon gaan, gingen ook veel van mijn werkzaamheden niet door. Dit vind ik een gemis. Ik hoop dit op een latere editie van het festival in te kunnen halen. Ik werk momenteel aan mijn afstudeeronderzoek. Dit is een onderzoek naar hoe IFFG door middel van online marketing communicatie meer bezoekers uit een groter gebied kan trekken. Naast dit onderzoek, schrijf ik ook een adviesplan. Verder denk ik mee over acties die IFFG kan uitvoeren tijdens Covid-19 en verzorg de audiovisuele communicatie."

Door te denken in oplossingen, is het team achter de schermen druk met voorbereidingen voor het passende aanbod zodra dit mogelijk is. De IFFG drive-in staat bovenaan het lijstje en regelmatig is er overleg met betrokken partijen en gemeente Gorinchem. Julia laat namens het team weten ,,nog even geduld, we moeten ons ook geheel aan de regels van het RIVM houden. We werken aan een protocol dat daaraan zal voldoen en bij groenlicht horen jullie direct van ons."

Voor updates, tips en informatie volg het IFFG via hun Facebookpagina IFFG en Instagram iffgorinchem. 

advertentie
advertentie