Leerlingen van CBS De Tamboerijn verzamelen ‘alles met een stekker eraan’
Leerlingen van CBS De Tamboerijn verzamelen ‘alles met een stekker eraan’ Andra van Hofwegen

E-waste Actie door leerlingen Tamboerijn succesvol afgerond

18 mei 2020 om 09:55 Onderwijs Deel je nieuws

Het was de bedoeling om zoveel mogelijk E-waste te verzamelen, zodat het niet als afval in het milieu terecht komt. Maar zoals bij zoveel dingen gooide ook hier de coronacrisis roet in het eten.

In maart, vlak voor de scholensluiting, waren de bovenbouw-leerlingen van CBS De Tamboerijn in  Gorinchem enthousiast van start gegaan met hun E-waste-Race. Dit is een wedstrijd, waarbij de leerlingen zich inzetten voor het verzamelen van klein elektronisch afval. Door mee te doen aan de E-waste Race leren scholieren al doende over het recyclen van elektronische apparatuur. De kinderen hebben een interactieve les op school gehad over duurzaamheid. Vervolgens zijn ze actief aan de slag gegaan om zoveel mogelijk oude mobieltjes, computers, dvd-spelers en oude printers te verzamelen.

Helaas werd de wedstrijd afgeblazen als gevolg van de scholensluiting en de coronacrisis. Toch zijn de inspanningen van de kinderen niet voor niets geweest: 10 containers vol oude elektronische apparaten konden worden aangeboden voor recycling! Zo is het uiteindelijk toch nog een duurzaam en leerzaam project geworden.

CBS De Tamboerijn is een kleinschalige christelijke basisschool binnen de wallen van vesting Gorinchem. Voor meer info over de school zie www.tamboerijn.nl 

advertentie
advertentie