Gebouw
Gebouw "De Harmonie" van de Moninklijke Bazuin Theo Bos

De Bazuin start actie zonnepanelen

23 mei 2020 om 13:15 Waterpolo Deel je nieuws

Onder het motto “Laat de zon maar schijnen” is de Koninklijke een wervingsactie gestart om dit project financieel te steunen.

De Koninklijke Harmonie De Bazuin is een actieve muziekvereniging in de Gorcumse samenleving die beschikt over een eigen repetitieruimte aan de Dalemwal. Het gehele pand is naar aanleiding van een energiescan voorzien van LED verlichting; de grote boiler is vervangen en de koelingen zijn aangepast. Dit levert al met al een behoorlijke reductie op. Diverse verenigingen en instanties maken gebruik van de accommodatie: koor Bewitched, Gorcumse bridgeclub, Merwe Sinfonietta. Op zondag wordt er kerk gehouden en de Bazuin jeugd en harmonie repeteren op woensdagavond. Sinds de corona ligt op dit moment alles stil.

Zonnepanelen

De Bazuin wil investeren in 40 zonnepanelen. Met de aanschaf van deze panelen zullen de jaarlijkse energiekosten voor de vereniging noodzakelijk enorm reduceren en kunnen ze profiteren van duurzame energie. Doelstelling is om energieneutraal te worden. De zonnepanelen zullen worden geplaatst door het Gorcumse familiebedrijf Strago Electro. “De opdracht is verstrekt maar de financiële dekking is er nog niet”. We rekenen op hulp van de Gorcumse samenleving en het bedrijfsleven”, aldus het bestuur.

Doet u mee? Uw extra financiële steun is hard nodig.

Het zou mooi zijn als De Bazuin van u een financiële ondersteuning mag ontvangen. Elk bedrag is welkom. 

U kunt uw bijdrage storten op IBAN nummer: NL 79 RABO 0139 0565 72 t.n.v. Stichting vrienden De Bazuin. Graag met vermelding van uw naam en adres.

advertentie
advertentie