Hoelang nog???

25 mei 2020 om 08:17 Wonen Deel je nieuws

Hoelang nog?

Gemeente West-Betuwe, hier wacht ik al 5 jaar op!!!

Daarom heb ik besloten mijn verhaal te delen via de media in de hoop dat er schot in de zaak komt en we wel antwoorden krijgen. Mijn moeder leeft al bijna 5 jaar in een hel en dat moet stoppen, want ik wil na mijn vader in 2017 te hebben moeten verliezen, niet ook nog eens mijn moeder verliezen!!!

Wat voor ging.

Mijn ouders zijn ruim 26 jaar de plaatselijke bloemist geweest in Vuren, gemeente Lingewaal. Eind 2015 is mijn vader totaal onverwachts n.a.v. een hartstilstand in coma geraakt en is bijna 2 jaar later overleden. Tot ons groot verdriet moesten we de bloemisterij, het levenswerk van mijn vader, sluiten omdat mijn moeder dit niet alleen kon volbrengen. Mijn moeder is genoodzaakt om het huis en bedrijf te verkopen en hiervan tot haar 67 levensjaar van te kunnen leven, echter is het nu al zo lang dat het te koop staat dat er zoveel achterstallig onderhoud is en er geen ruit meer in de bloemenkassen zit. Genoeg interesse is er voor de grote oppervlakte met vrij natuur erom heen waar nooit gebouwd zal worden, maar er is 1 maar…

Midden in de hel belandt.

Gemeente Lingewaal, wat nu gemeente West-Betuwe is werkt op niet 1 front mee. Mijn moeder kreeg de dag nadat mijn vader in coma was geraakt te horen: “Eet eerst uw eigen huis maar op, dan zien we verder. Nee sorry ik heb een slecht weekend gehad.” Maar uiteindelijk hebben ze dit tot ons groot verdriet wel waargemaakt. Achteraf horen we dat mijn moeder een renteloze lening had kunnen aanvragen, wat in 5 jaar 50.000 euro had bespaart, maar als niemand dat verteld… Gemeente West-Betuwe heeft ons al veel stress en veel verdriet bezorgt, waarom laten ze mijn moeder al 5 jaar zwemmen zonder antwoorden te geven.

Mijn moeder heeft in de afgelopen 5 jaar lening na lening moeten afsluiten om haar vaste lasten te kunnen betalen. Ze kan ook niks anders kopen, omdat hier geen ruimte voor is, het pensioen zit in het bedrijf van mijn ouders, zoals dit bij veel ondernemers is.

Maar zonder antwoord van de gemeente West-Betuwe, geen vergunning en dus geen koper, dus nog maar een lening afsluiten want de vaste lasten zullen betaald moeten worden.

Vergunningen meerdere malen aangevraagd om plek voor plek een nieuw spul neer te zetten, dat zou er alleen maar beter uit gaan zien en zou makkelijker verkoopbaar zijn, maar zelfs nu in 2020, dus 5 jaar later krijgen we NEE, NEE, NEE.

Omdat het om een grote oppervlakte gaat zijn er maar een beperkt aantal geïnteresseerde, dus zijn we blij als er een geïnteresseerde zich aanbied. Mensen hebben er mooie plannen mee, een nieuw bedrijf, zorgboerderij, noem maar op. Allemaal mooie ideeën. Maar weer geeft de gemeente West-Betuwe niet thuis en laat niks horen wanneer er mooie plannen worden ingediend door oprecht geïnteresseerden mensen. Na lange, lange, lange tijd en veel bellen, navragen en van het kastje naar de muur gestuurd te worden, krijgen ook deze mensen NEE, NEE, NEE.

En nu?

Wanneer de geldkraan word dichtgedraaid, eindigt het met een executieverkoop en staat mijn moeder op straat. Dit baart mij grote zorgen. Vooral omdat ik altijd lees hoe goed de gemeente West-Betuwe voor zijn mensen is, maar valt de polder daar dan buiten? Waarom krijg we geen antwoord wanneer er terug gebeld zou worden?

Hoelang nog???

Wanneer word mijn moeder geholpen en wanneer mag zij haar huis verkopen, zodat zij eindelijk verder kan met haar leven en deze HEL een plekje kan gaan geven!!!

advertentie
advertentie