Afbeelding
Riveer

Riveer hervat dienstregeling op 1 juni

26 mei 2020 om 10:08 Verkeer en vervoer

GORINCHEM Riveer bereidt zich voor om op 1 juni de normale dienstregeling te hervatten. Wel blijven coronamaatregelen van toepassing. Zo zijn reizigers verplicht om een niet-medisch mondkapje aan boord te dragen. Nog steeds luidt het devies: ga niet reizen als dit niet noodzakelijk is. Het advies van de rijksoverheid is om zoveel mogelijk thuis te werken en de spits te vermijden.

Zoals alle bedrijven op het gebied van personenvervoer moet ook Riveer aanpassingen doen. Zo moeten de veren de het aantal reizigers per overtocht verminderen. Omdat vooral scholieren weer gebruik zullen maken van de veerdienst, wordt een beroep op scholen gedaan om de lestijden te spreiden. Op die manier kunnen verspreid over de dag passagiers mee en is het risico om mensen te moeten laten staan, kleiner.

Naast de plicht om een mondkapje te dragen, neemt Riveer ook andere maatregelen voor een veilige omgeving voor reizigers en medewerkers. Er wordt nog meer schoongemaakt, contant betalen is niet toegestaan. Veel veerponten hebben houd-afstand stickers en spatschermen en het personeel draagt veiligheidshesjes.

advertentie
advertentie