Afbeelding
Lingelandshap.nl

Petitie om milieuvervuiling golfterrein Spijk

27 mei 2020 om 16:08 Natuur en milieu

SPIJK ,,Dit pikken wij niet langer." Met deze boodschap werd maandag 25 mei de petitie Stop de milieuvervuiling door golfterrein Spijk overhandigd aan burgemeester Stoop van de gemeente West Betuwe. De petitie, die door 621 burgers is ondertekend, is een initiatief van Vereniging Behoud Lingelandschap. 

Namens de ondertekenaars werd duidelijk gemaakt dat het geduld op is eb dat er wordt getwijfeld aan het saneringsplan. 621 burgers, die deze petitie hebben ondertekend, nemen geen genoegen meer met ,,er wordt gewerkt aan een oplossing".  

De Vereniging Behoud Lingelandschap geeft aan de de burgers die de petitie hebben ondertekend niet meer gerustgesteld kunnen worden met de woorden: Het risico voor mens, dier en natuur is klein. ,,De ondertekenaars van de petitie zijn het vertrouwen in een oplossing kwijtgeraakt. Ze hebben 30.000 vrachtwagens verontreinigde grond zien aanrijden en niets daarvan zien verdwijnen", aldus de initiatiefnemers van de petitie. 

,,Deze petitie laat zien dat de gevoelens van  onveiligheid toenemen. Men heeft grote twijfels hoe het allemaal verder gaat, bange vermoedens en inmiddels een grote portie boosheid en wantrouwen in het bestuur van de gemeente. Zelfs binnen de gemeente Gorinchem is onrust ontstaan. Bijna 100 handtekeningen zijn hier opgehaald", aldus de Vereniging Behoud Lingelandschap. 

Bij de overhandiging heeft burgemeester Stoop toegezegd dat hij de vereniging zal uitnodigen om meer informatie te geven over deze kwestie.

Nadere informatie op website: www.lingelandschap.nl en op facebook: www.facebook.com/Lingelandschap/ Reacties naar: contact@lingelandschap.nl

advertentie
advertentie