Afbeelding
Noah Saarloos

Geen activiteiten in Grote Kerk: onverteerbaar als vrijwilligers corona oplopen

29 mei 2020 om 15:29 Muziek

GORINCHEM De hoge leeftijd van de vrijwilligers van Vrienden van de Grote Kerk maakt dat er dit seizoen geen lunchconcerten en exposities plaats vinden in de Grote Kerk. Ondanks dat dat vanaf 1 juni volgens de RIVM-richtlijnen wel is toegestaan. ,,Onze vrijwilligers zijn vaak tussen de 70 en 80 jaar oud. Een leeftijdsgroep die een groot risico loopt om het coronavirus te krijgen."

Het was geen gemakkelijke beslissing voor de bestuursleden van Vrienden van de Grote Kerk. Onlangs werd er dan ook uitgebreid vergaderd over de lunchconcerten en expositie die normaal in de zomermaanden in de Grote kerk plaatsvinden. Diverse scenario's passeerden de revue. 

,,We hebben alle mogelijkheden uitgebreid besproken. Aan scenario's kleven voor- en nadelen", laat voorzitter Theo van Wel weten. ,,Voor het doorgaan van al die activiteiten zijn onze vrijwilligers van onschatbare waarde." Van Wel laat weten dat de stichting dat risico niet aandurft aangezien de meeste vrijwilligers 70 jaar of ouder zijn en dus tot de risicogroep behoren. ,,Wij zouden het onverteerbaar vinden dat vrijwilligers door onze activiteiten het coronavirus zouden oplopen", aldus Van Wel. 

Het bestuur heeft daarom met pijn in het hart moeten besluiten om heel het seizoen 2020 te schrappen en geen lunchconcerten of exposities te houden. Van Wel: ,,Wij schuiven het hele programma door naar 2021."

advertentie
advertentie