Afbeelding

West Betuwe gaat soepel om met subsidies in 2020

30 mei 2020 om 15:28 Maatschappelijk

WEST BETUWE De gemeente West Betuwe houdt rekening met organisaties en verenigingen en gaat soepel om met subsidies in 2020. Zowel met structurele subsidies als met incidentele subsidies. Door de coronacrisis zijn veel activiteiten en initiatieven afgelast of uitgesteld. De gemeente vordert de verstrekte en toegewezen subsidies niet terug, maar kijkt samen met de organisaties naar oplossingen.

Organisaties en verenigingen kunnen de gemaakte afspraken over hun subsidie door de coronacrisis niet altijd nakomen. Wethouder Rutger van Stappershoef: ,,We willen maatschappelijke organisaties niet in gevaar brengen door te minderen met subsidies. Door de coronacrisis hebben ze vaak al een gebrek aan inkomstenbronnen. Daarom zoeken we samen naar oplossingen. Waaraan kan een organisatie wel voldoen? Bijvoorbeeld een project of activiteit verschuiven naar een later moment? Of het initiatief digitaal laten plaatsvinden? Samen maken we daar afspraken over."

Voor incidentele subsidies die in 2020 zijn toegekend, is de termijn uitgesteld waarbinnen activiteiten moeten worden uitgevoerd. Organisaties krijgen tot en met 31 december 2021 de tijd om de activiteit uit te voeren. Van Stappershoef: ,,Hiermee willen we verenigingen en maatschappelijke organisaties tegemoetkomen. De afgelopen tijd hebben we contact met ze gehad, we weten welke vragen er spelen. Deze versoepeling van regels maakt deel uit van een breder pakket aan maatregelen waarmee we maatschappelijke organisaties tegemoet willen komen. Over de inhoud van dit pakket komt snel meer duidelijkheid."

advertentie
advertentie