Afbeelding
Gemeente Gorinchem

Crowdmanagement om drukte in binnenstad in goede banen te leiden

30 mei 2020 om 08:22 Corona Dossier coronavirus

GORINCHEM Vanaf 1 juni mogen de terrassen, musea en theaters weer (beperkt) open. De ruimte in de binnenstad wordt weer met meer bezoekers gebruikt. In samenwerking met Mooi Gorcum en ondernemers van de binnenstad werden acties bedacht. Vanaf zaterdag worden deze acties ingezet zodat een bezoek aan de binnenstad zo veilig mogelijk kan verlopen.

Met de campagne Fijn je weer te zien! worden bezoekers attent gemaakt op onder meer de looprichting in de winkelstraten. Borden en pijlen herinneren je eraan om rechts te lopen en voldoende afstand te houden. Ook zijn er extra parkeerplekken gemaakt voor fietsen; op de Smakheul, bij theater De Vijf Zinnen en naast de Grote Toren. Op de zaterdagen is ook de gratis bewaakte fietsenstalling open van 10.00 uur tot 17.00 uur. Ook komende zondag is de stalling open van 12.00 uur tot 17.00 uur. Fietsen die toch nog in de winkelstraat staan, krijgen een label met het verzoek de fiets op een van de aangewezen plekken te parkeren. Zo houden we de straten zo breed mogelijk en kan iedereen afstand houden.

Voor de terrassen is extra ruimte gemaakt op de Groenmarkt, Grote Markt en in winkelstraten, zoals bijvoorbeeld de Kelenstraat. Horecaondernemers hebben hiervoor gezamenlijk een plan gemaakt dat is beoordeeld op onder meer veiligheid. En samen hebben de ondernemers de beschikbare ruimte verdeeld. Alle winkeliers is gevraagd om hun uitstallingen binnen te houden of tegen de pui aan te zetten. Op zaterdagen is het altijd drukker in de stad. Op die momenten wordt er aan crowdmanagement gedaan. Gastheren en -vrouwen zijn aanwezig om mensen aan te spreken als het te druk wordt.

De richtlijn -vermijd drukte- blijft uiteraard gelden. Dus stel het bezoek aan de stad even uit als het ook mogelijk is dit op doordeweekse dagen te doen. En als iedereen elkaar de ruimte geeft dan zorgen we er samen voor dat we weer veilig kunnen winkelen of genieten op het terras.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie