Buiten de Waterpoort worden nog geen camera's geplaatst
Buiten de Waterpoort worden nog geen camera's geplaatst Stad Gorinchem

Passantenonderzoek Buiten de Waterpoort

1 juni 2020 om 09:24 Politiek

GORINCHEM – Om de drukte Buiten de Waterpoort èn gevoelens van onveiligheid te meten is de gemeente Gorinchem vorige week begonnen met een passanten onderzoek. Najaar 2020 moet het onderzoek zijn afgerond, pas dan wordt gekeken of cameratoezicht nodig is.

Dat antwoordde burgemeester Reinie Melissant op vragen van CDA raadslid Lennart Onvlee. Hij vroeg waar de camera’s blijven, zijn fractie hield hiervoor al eerder een pleidooi. “Zeker sinds de corona is het druk Buiten de waterpoort, wij maken ons zorgen over de sociale veiligheid in het gebied. Wanneer worden de camera’s geplaatst en zijn er nog andere plekken in de stad, waar camera’s kunnen worden ingezet?”. De burgemeester erkende dat op het stadhuis regelmatig signalen binnenkomen over de drukte en te hard rijden in het gebied. Ook worden mogelijk drugs verhandeld Buiten de waterpoort.

De burgemeester bestempelde de plek tot een ‘hotspot’ sinds de corona uitbraak. Momenteel wordt gewerkt aan een herinrichting van het gebied, daarbij worden routes en de verlichting onder de loep genomen. “We wachten op de oplevering en maken dan een veiligheidsscan als alle feiten in beeld zijn. Het plaatsen van een camera is een middel en altijd het sluitstuk van maatregelen”, zo stelt burgemeester Melissant. Het evaluatierapport moet najaar 2020 gereed zijn.

advertentie
advertentie